Maske Takmamanın Bahanesi Olmaz

Maske Takmamanın Bahanesi Olmaz

Maske takmaktan bezmiş biri olarak belki “ o nasıl oluyor, maske yorgunluk veriyor zaten” diyorsunuz değil mi?

Maske takmaktan bezmiş biri olarak belki “ o nasıl oluyor, maske yorgunluk veriyor zaten” diyorsunuz değil mi?

Evet maske hepimize yorgunluk veriyor. Geçici yorgunluklar.

Dışarıya kısıtlı çıkmaya çalışıyoruz, gereksiz evden çıkmıyoruz değil mi? Buna rağmen sıcakta bunalıyoruz.  Şimdi maskeyi takarsak, ilerleyen zamanlarda özgürlüğümüze kavuşacağımızı da unutuyoruz.

İş bu yüzden hala maske takma- takmama mücadelesi veriliyor.

 

KORONA YORGUNLUĞU MASKE TAKMAMAYA BAHANE DEĞİL

 

Bir korona yorgunluğundan bahsediliyor. Kimin için? Evlerinde kalanlar için.

Peki, evde kaldığımız dönemde, markete gitmeye bile korkarken,  sağlık çalışanları hep maske taktılar ve riskle yan yana yaşadılar. O zaman biraz üzüldük şimdi unuttuk değil mi?

Oysa asıl korona yorgunu sağlık çalışanları. Onlar hala devamlı maske takıp risk ile mücadele ediyorlar. Biz de arada bir dışarı çıkıp maske takınca şikayet ediyor, veya maske takmamız gereken yerlerde takmayıp ukalalık ediyoruz.

Sağlık çalışanlarına minnetimiz azaldı mı? Hayır. Azalmamalı zaten. Ama artık çok yoruldular ve korona hastalarının azalması onlara biraz daha nefes aldıracak.  Sağlık çalışanlarına nefes aldırabilmenin yolu da maske, mesafe, temizlikten geçiyor.

 

MASKE TAKMAMANIN BAHANESİ OLMAZ

 

Bu kurallara uyum sağlıyor muyuz? Uyan da var uymayan da. Problem zaten uymayanlar. Para cezası da caydırıcı olmuyor.  Maskeyi kabullenmek ve tehlikeyi anlamak lazım. 

Sağlık Bakanımız Korona başlangıcından bu yana istikrarlı olarak her gün son durumu bildirip, gerekli açıklamaları yapıyor. Samimiyetini anlamamak mümkün değil. Daha ne desin, nasıl söylesin?  Devlet her konuyu 360 derece açıdan düşünerek konuyla ilgili düzenlemeleri yapıyor, bir taraftan vatandaşın da yeni normale uyması için çalışmalar sürüyor.

Daha ne yapılsın. “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz” içiniz. Gevşememek, konuyu ciddiye almak,  alışmak zorundayız. Maskeli yaşama daha yeni başladık.

 

Sözün özü; Korona yorgunluğu bize değil sağlık çalışanlarına uyar. Maske takmamanın bahanesi olamaz.

 

Öğr. Gör. Tümay MERCAN (www.ozgurkocaeli.com.tr)