Mağdur olmasınlar

Mağdur olmasınlar

Özel Akademi Hastanesinde kapanma gerekçe gösterilerek yaklaşık 250 çalışanı işten çıkarılacağı bildirildi.

 

Özel Akademi Hastanesinde kapanma gerekçe gösterilerek yaklaşık 250 çalışanı işten çıkarılacağı bildirildi. 1 Kasım’a kadar bütün çalışanların işten çıkarılacağının kendilerine aktarıldığını belirten  İşçiler, alacakları için ise ihbar tazminatlarının verilmeyeceği, kıdem tazminatlarının ise yaklaşık yüzde 50-60’ının kendilerine teklif edildiğini belirtti. Çalışanlar tazminatlarının tam olarak verilmesini talep ediyor. Yıllık izinlerin ödenmeyeceğini, fazla mesailerden vazgeçilmesini istediklerini ve kıdemlerin de yarısının çizileceğini ifade eden hastane çalışanları ise buruk bir şekilde " Yıllardır gecemiz gündüzümüz burada geçti , pazar günleri bayramlarda , tatillerde hep buradaydık , ailemizden çok burada zaman geçirdik ama gelinen noktada bir anda kapı önüne konulacak olmamız bizleri çok üzmüştür, hakkımızı istiyoruz, fazlasında gözümüz yok, sadece hakkımız olan yıllarımızın heba edildiği rakamları istiyor ve bir teşekkür bekliyoruz , böyle olmamalıydı.

İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI
Çalışanlardan biri hastanede 5-6 yıllık çalışanların da olduğunu ifade ederek, “1 ay önce çalışanlarla toplantı yapıldı ve hastanenin kapanacağı söylendi. 1 Kasım tarihi ise son çalışma tarihi olarak söylendi. 1 Kasım gelmeden de işçiler çıkarılmaya başladı. Yaklaşık 45 çalışan şu ana kadar çıkarıldı. Bunların çoğu yeni işe girmiş olan çalışanlar” dedi.

"DAVA AÇABİLİRSİNİZ AMA SONRASINDA MUHATAP BULABİLİRSENİZ"
Çalışanlarla tek tek çağrılarak görüşmeler yapıldığını ifade eden işçiler, yapılan teklifte ihbar tazminatlarının hiçbir şekilde hesaba katılmadığını, kıdem tazminatlarının ise yaklaşık yüzde 50-60’ının teklif edildiğini söyledi.

Çalışanlar, kendilerine yapılan teklifi kabul etmeyince “Dava açabilirsiniz ama sonrasında muhatap bulabilirseniz” denildiğini ifade etti.

Özel Akademi Hastanesi, Gentaş Sağlık Hizmetleri AŞ olarak faaliyet sürdürüyor. Hastanenin kapanma sebebi olarak içerisinde yer aldığı bina ile ilgili sorunlar gösteriliyor , Bina sahibinin davayı kazanması sonucu tahliye istediği gelen bilgiler arasında.



Anahtar Kelimeler: Mağdur olmasınlar