Madde bağımlısı doktor 600 kişilik örgütü ele verdi!

Madde bağımlısı doktor 600 kişilik örgütü ele verdi!

Ankara merkezli 52 ilde başlatılan ‘Kökünü kurutma operasyonu’nun detaylarında SABAH ulaştı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından uyuşturucu madde ticareti yapma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarına ilişkin dev operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında yapılan teknik takip sonucunda uyuşturucu madde satıcısı ve kullanıcısı olduğu değerlendirilen 598 şüpheli belirlendi. Yapılan çalışmaların arından bu güne kadar 58 ayrı yakalama işlemi gerçekleştirilerek, 203 şüpheliye adli işlem yapıldı.

Madde bağımlısı doktorla başladı

Ankara merkezli 52 ilde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından uyuşturucu madde ticareti yapma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarına ilişkin düzenlenen dev operasyonun detaylarına Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu ulaştı. Yaklaşık 1 yıl önce Ankara'da görevli bir doktor hakkında uyuşturucu etkisi bulunan ilaçların satışını yaptığına ilişkin ihbar üzerine dinleme işlemi başlatıldı.

TAPE kayıtları 598 kişilik örgütü ortaya çıkardı

Hakkında işlem başlatılan doktorun madde bağımlısı olduğu ortaya çıkarken para karşılığında yeşil ve kırmızı reçete ile temin edilen ve uyarıcı etkisi bulunan ilaçlara reçete yazarak satışını aynı zamanda kendisinin de kullandığı belirlendi. Doktorun TAPE kayıtlarında 598 kişilik uyuşturucu ağına ulaşıldı. TAPE'lere takılan örgüt üyelerinin incelenen banka hesaplarında dikkat çeken işlemlerin olduğu tespit edildi. Şüpheli işlemlerin üzerine savcılık soruşturmayı derinleştirdi.

Yeni yöntem geliştirmişler

Kayıtlarda birçoğunun yabancı uyruklu olduğu belirlenirken uyuşturucu satıcılarının yakalanmamak için yeni bir yöntem kullandıkları da tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmamak için yabancı numaralar kullandıkları, ücrette anlaşılmasının ardından bir başka şahıs tarafından konum bilgisi paylaşıldığı, konumdan ise uyuşturucu maddeyi farklı bir şahsın temin ettiği belirlendi. Uyuşturucudan elde edilen paravan hesaplara aktarıldığı, bu paraların aklanması için çeşitli şahısların hesaplarına aktarıldığı son olarak ise örgüt yöneticilerinin hesaplarında toplandığı öğrenildi

21 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Soruşturma kapsamında suç örgütünün tepe yöneticilerinden 30 şüphelinin kripto hesapları dahil tüm mal varlığına el konulurken, söz konusu örgütün 2018'de faaliyet göstermeye başladığı belirlendi. 5 yıllık süreçte yapılan operasyonlarla birlikte toplam 21 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.(Kaynak: Sa bah - Dil.han Duman.oğlu)