LABIUM MAJUS ESTETİĞİ

LABIUM MAJUS ESTETİĞİ

Özel Kemal Bayındır Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Evrensel, son dönemde çok fazla uygulanan Labium Majus estetiği hakkında detaylı bilgiler verdi.

Kadınlar için genital bölgede mevcut olan şekil bozuklukları, sarkıklık önem taşıyabiliyor.

 

Estetik ameliyatlar, son dönemde kişilerin çok fazla başvurduğu operasyonların başında geliyor. Talep edilen bu estetik işlemlerden biri de “LABIUM MAJUS ESTETİĞİ” ameliyatları. Özel Kemal Bayındır Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Evrensel, son dönemde çok fazla uygulanan Labium Majus estetiği hakkında detaylı bilgiler verdi.


Bu gibi sorunlar kimi zaman kadınlarda özgüven problemlerine de yol açıyor. Bu nedenle kadınlar genital estetik girişimlerden faydalanarak bu problemden kurtulmayı tercih ediyor. 


Yaptığımız işlemlerden biri de labium majuslara yağ dolgu enjeksiyonu işlemidir. Genital bölgede dış dudaklar yeterli dolgunlukta olmadığında iç dudaklar da daha görünür bir hal alır. Bu durum ise kadınlar arasında istenmeyen bir görünümdür. Aynı zamanda dış dudaklarda sarkık ve buruşuk bir görünüm de olabiliyor. 


Bu duruma yol açan kimi zaman genetik faktörlerken kimi zaman da hızlı kilo alıp verme ya da aşırı zayıflık oluyor. Özellikle 35 yaş sonrasında olan zayıf kadınlarda genital bölge ile ilgili olan bu problemin daha yaygın görüldüğünü söyleyebiliriz. 
Bazen bu durum kadınların cinsel ilişkide de çeşitli problemler yaşamasına neden olabiliyor. Özgüven kaybı, cinsel isteksizlik gibi sorunlar kadınların ya da çiftlerin cinsel yaşam konforunu da olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla dış dudaklarda oluşan bu görünümü sadece fiziksel açıdan değil psikolojik açıdan da ele almak gerekiyor. 
Bu işlemde dolgu maddesi olarak kullanılan materyal kişinin kendi yağ dokusudur. Biz de kliniğimizde göbek bölgesinden aldığımız yağları belli işlemlerden geçirerek kullanmaktayız. 


LABIUM MİNUS ESTETİĞİ


Vajina bölgesinde yer alan iç dudaklara ya da halk arasındaki adıyla küçük dudaklara cerrahi girişim uygulanması şeklinde tanımlanabilecek olan bu operasyon ile iç dudaklardaki kusurların giderilmesi mümkün olabiliyor. İç dudakların normalden daha büyük olması, daha sarkık bir duruşa sahip olması gibi nedenlerle gerçekleştirilen bu operasyon iki adet iç dudağın ölçülerinin birbirinden farklı olması yani asimetrik bir görünüm durumunda da tercih edilebiliyor. 


Bu enfeksiyonlar kadınların cinsel ilişkide ağrı ya da cinsel ilişki sonrasında ağrı yaşamalarına yol açıyor. Bu durumda kadınlarda cinsel isteksizlik gibi sorunları beraberinde getirebiliyor. Elbette söz konusu sorunun yol açtığı problemler sadece bununla sınırlı değil. 
İç dudakların normalden daha büyük olmasına bağlı olarak kadınlar dar kıyafet giyememe, mayo ve bikini giyememe gibi çeşitli sorunlar da yaşayabiliyor. Bu durum yaşam kalitelerinde bir düşüş anlamına geliyor. Aynı zamanda bazı kadınlar oturma pozisyonunda uzun süre kalamama gibi çeşitli hareket kısıtlamaları yaşadıklarını da dile getirebiliyor. 
Labioplasti operasyonunun cerrahi bir müdahale olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle kişinin söz konusu işlemden faydalanabilmesi için ameliyata engel bir sağlık sorununun olmaması gerekir. Aynı zamanda hamilelik dönemlerinde de bu operasyonların yapılamadığını belirtmeliyiz. Hastalar gebelik dönemini tamamladıktan sonra ameliyat için randevu talebinde bulunabilir. 


VAJINOPLASTI


Vajina, pek çok farklı unsura bağlı olarak genişleme probleminin yaşandığı bir organdır. Vajina genişlemesi ise özellikle cinsel ilişki sırasında çiftlerin çeşitli sorunlar yaşamalarına neden oluyor. Cinsel ilişkide vajinanın penisi tam olarak kavrayamaması cinsel haz noktasında sıkıntı yaşanmasına yol açıyor. Bu problemin uzun süre devam etmesi ise çiftlerin ilişkilerine de olumsuz yansıyabiliyor. 


Elbette vajinanın genişlemesine bağlı olarak yaşanan sorunlar sadece cinsel ilişki sırasında ortaya çıkmıyor. İlerleyen dönemlerde vajina kaslarının gevşemesine bağlı olarak idrar kaçırma, idrar torbasında sarkma, kalın bağırsakta sarkma, rahimde sarkma gibi problemler de yaşanabiliyor. 
Vajina iki parmağı rahatlıkla kavrayabilecek ve sıkabilecek bir formda değilse vajina genişlemesinin mevcudiyetinden söz edilebilir. Bununla birlikte cinsel ilişki sırasında vajinadan ses gelmesi ya da cinsel ilişkiden haz alamama gibi sorunların çok büyük bir bölümünün vajina kaslarındaki gevşemeden kaynaklandığını söyleyebiliriz. 
Kadın genital bölgesi çok sayıda kas tabakasından oluşur. Bu kaslarda gevşeme olmasına yol açabilecek pek çok farklı neden mevcuttur. Vajinada genişlemeye yol açan en yaygın nedenler; çok sayıda ve veya zor vajinal doğum yapmak, genetik faktörler, normal doğum sırasında oluşan ve onarılamamış yırtıklar, iri bebek doğurmak, doğum sırasında atılan dikişlerin enfeksiyon kapması ya da açılması ve ileri yaştır. 


Maalesef vajinada genişleme sadece yaşın ilerlemesiyle birlikte bile ortaya çıkabilen bir problemdir. Ancak kadınların artık buna bir kader olarak bakmaması gerekiyor. Çünkü sadece tek bir seans halinde uygulanan vajinoplasti operasyonu yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Kadınların eskiden olduğu gibi konforlu bir cinsel yaşama sahip olmalarının yolu açılıyor. 
Ameliyatlarda vajınanın destek dokusunu da onararak vajina daraltma işlemlerini yapmaktayız. Hastaların önce ayrıntılı muayenesi yapılıyor. Çünkü eş zamanlı öksürme hapşırma ile de idrar kaçırma şikayeti olabileceğinden operasyona eklenecek idrar kaçırma ameliyatı da olabiliyor. Biz hastanemizde TVT(tension free vajinal tape) operasyonu yapmaktayız. Ameliyatın avantajları; vajinadan yapılması, operasyon sonrası ağrının az olması, uzun ömürlü bir ameliyat olması ve normal anatomiye en yakın desteği sağlamasıdır.

 

 



Anahtar Kelimeler: LABIUM MAJUS ESTETİĞİ