Klinik Endokrinoloji Ve Diyabet Kongresi’ne Gaziantep Damgası

Klinik Endokrinoloji Ve Diyabet Kongresi’ne Gaziantep Damgası

Prof.Dr.Mustafa Araz ve Prof.Dr.Zeynel Beyhan’ın öncülüğünde 2018 yılında İstanbul merkezli ulusal dernek olarak kurulan Klinik Endokrinoloji ve Diyabet Derneği (KEDD) ilk kongresini 02-06 Ekim 2019 tarihleri arasında Muğla Dalaman Hilton o

Prof.Dr.Mustafa Araz ve Prof.Dr.Zeynel Beyhan’ın öncülüğünde  2018 yılında İstanbul merkezli ulusal dernek olarak kurulan Klinik Endokrinoloji ve Diyabet Derneği (KEDD) ilk kongresini 02-06 Ekim 2019 tarihleri arasında Muğla Dalaman Hilton otelde tüm Türkiye’den yoğun bir katılımla yaptı.

 

Prof.Dr. Mustafa Araz ve Prof.Dr. Zeynel Beyhan derneğin ana misyonunu endokrinoloji ve başta iç hastalıkları olmak üzere ilgili diğer bölümlerle tam bir işbirliği sağlanması olarak açıkladılar. Bu amaçla bilimsel programda Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Kardiyovasküler Akademi Derneği, Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği, Türk Nöroşirurji Derneği, Çocuk Metabolizma Derneği ile işbirliği yapıldığını belirttiler. Kongre boyunca farklı üniversitelerden yaklaşık 120 konuşmacı ile toplam 2 kurs, 29 panel, 17 konferans ve 3 uydu sempozyum şeklinde bilimsel oturum gerçekleştirildi. Kongreye en yoğun katılım hem konuşmacı hem katılımcı olarak Gaziantep’ten oldu.  Gaziantep Üniversitesi’nden 24, Sanko Üniversitesi’nden 4, Anka Hastanesi’nden 3 konuşmacı bilimsel programda yer aldı. Klinik Endokrinoloji ve Diyabet Kongresi kongre başkanı Prof.Dr. Mustafa Araz, Gaziantep Tabip Odası eski başkanlarından Uz.Dr.Fethi Albayram ve Mersin’den Uz.Dr.Yusuf Gündüz’ün moderatörlüğünde “Olgularla Diyabet Kursu” ile başladı. Kongrede bilimsel programın yanında “Sağlık Meslek Örgütleri ve Sağlık Politikaları” Sağlık Bakanlığı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sadrettin Pençe moderatörlüğünde tartışılarak güncel çözüm önerileri ortaya kondu.

 

Kongre sırasında ayrıca Klinik Endokrinoloji ve Diyabet Derneği ile Hukukçu Hekimler Derneği arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Hukukçu Hekimler Derneği Başkanı Av.Uz.Dr. Cengiz Bayram dernek üyelerine danışmanlık hizmeti vereceklerini ifade etti. Kongre Eş Başkanları Prof.Dr.Mustafa Araz ve Prof.Dr.Zeynel Beyhan ilk kongrenin yoğun katılım ve interaktif tartışmalarla geçtiğini, gelecek kongrede olgu sunumlarına daha fazla yer verileceğini ifade ederek, tüm meslektaşlarını 30 Eylül – 4 Ekim tarihlerinde yine Muğla Dalaman Hilton’da yapılacak olan 2. Klinik Endokrinoloji ve Diyabet Kongresi’ne davet ettiler. Biz de Sağlık Dünyası olarak Gaziantep’i bilimsel ve akademik anlamda en iyi şekilde temsil ettikleri için hem Gaziantep’ten katılan tüm konuşmacı ve katılımcıları, hem de Klinik Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Başkanı Prof.Dr.Mustafa Araz Hoca’mızı kutluyor, nice başarılı kongrelere diyoruz.