KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN EVİNİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN EVİNİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

Geçtiğimiz haftalarda "Zamlar geri çekilene kadar faturamı ödemeyeceğim" açıklamasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesildi.

Faturalarını ödemediği için evinin elektriklerinin kesildiğini açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

 

“Enerji temel bir insan hakkıdır”

 

“Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepiniz malumu milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler enerjiye yaptıkları zamlar 3 yılda yüzde 400’ü aştı. ‘Geri çekin zamları’ dedim çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır. Ekmek gibidir, hava gibidir, su gibidir hakkındır elektrik ey halkım!” ifadelerini kullandı.

 

“Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim”

 

2021 yılında 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Et ve Süt Kurumu’na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim oysa zavallı yoksul çocuklarımız hem aç hem ışıksız giriyorlar yataklara. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Ödeyemeyeceğim için değil, ödeyebilirim ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada ben de olmak istedim. ‘Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim” dedi.