KAÇAK ORTODONDİSTLERİN BAKTIĞI ORTODONTİ TEDAVİSİ DEVAM EDEN HASTALAR NE YAPACAK?

KAÇAK ORTODONDİSTLERİN BAKTIĞI ORTODONTİ TEDAVİSİ DEVAM EDEN HASTALAR NE YAPACAK?

SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN; Kaçak ortodondistlerin hastaları bana ulaşsın. Tüm tedavilerini Özel Klinik yahut Sağlık Müdürlüğü’ne ücretsiz yaptıracağım.

 

Dr. Özgür AYDIN; Siirt’te yasal çalışan ortodonti uzmanı olmadığından bahisle açık gözler milleti saf yerine koyarak çevreye “Siirt’e ortodondist gelmiyor, ne güzel ucuza Siirtli vatandaşlara hizmet veriliyor” diyor. Oysa devletimiz vatandaşların sağlığını ve devletimizin menfaatlerini düşünerek bir diş hekiminin yahut ortodondistin iki farklı şehirde çalışamayacağı kuralını koydu. Çünkü bu kişiler bir ayda bakacakları hastalara hızlıca iki üç günde bakmakta, tedavilerini aksatmakta ve hastalarda bir sorun çıktığında da hastalar mecburen haftalarca ortodonti uzmanının gelmesini beklemektedirler. Devletimiz vatandaşını düşündüğünden “Çalışacaksan tek bir şehirde çalışacaksın, yerin belli olacak, hastaları mağdur etmeyeceksin, vergini de herkes gibi vereceksin” demektedir. Yani vatandaş istediği zaman diş hekimine ulaşabilmelidir. Yani Siirt’e hizmet sunduklarını söyleyenler, büyük bir yalanla ceplerini VERGİSİZ/KAYITSIZ iş ve işlemlerle doldurmaktadırlar. Peki ortodonti tedavisi 1-2 yıl arasında değiştiğinden ortodonti tedavisi devam eden ve kaçak ortodondistlerin baktığı hastalar ne yapmalıdır.

1-) Hiçbir şeyden çekinmeden derhal kliniklerini ve doktorlarını Sağlık Müdürlüğüne şikayet etmelidirler. Klinik; kaçak doktor çalıştırdığını hastalara bildirmediğinden, hastalar tamamen yasal bir kliniğe geldiklerini düşündüklerinden ve uzun süreli tedavileri devam ettiğinden; klinik bu hastaların tüm tedavi masraflarını, tüm yol ve yemek masraflarını ücretsiz karşılamak ve en yakın yasal merkezde/klinikte tedavilerini yaptırmak zorundadır. Yani hastanın mağduriyeti bir yana tüm tedavisini kliniğe ücretsiz yaptırabilecektir.

2-) Özel klinik bunu yapmamakta diretiyorsa Sağlık Müdürlüğü bu ihmale sebebiyet verdiğinden, Sağlık Müdürlüğü gerekirse görevlendirmeyle Siirt’e ortodondist getirerek ortodonti tedavisi devam eden tüm Siirtli vatandaşların tedavilerini ücretsiz yaptırmak zorundadır. Vatandaşların içi rahat olsun. Vatandaşları kandıran bedelini ödemek zorundadır. Bu kaçak ortodondistlerin hastaları bana ulaşsın. Tüm tedavilerini Özel Klinik yahut Sağlık Müdürlüğü’ne ücretsiz yaptıracağım.