İstiklal’de bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist yakalandı.

İstiklal’de bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist yakalandı.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının failinin yakalandığı operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

 

İstanbul Beyoğlu’nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis, gece bir dizi operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının faili olduğu belirlenen kadını kıskıvrak yakaladı. Zanlının gözaltına alındığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

 

 

Bakan Soylu, hain terör saldırısının ardından İstiklal Caddesi’nden açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, teröristlerin operasyonla yakalandığını belirtirken “Yakalamasaydık bugün Yunanistan’a kaçacaklardı” dedi. Terörist için terör örgütünün infaz talimatı verildiğini dile getiren Bakan Soylu, terörist Ahlam Albashir’in nasıl yakalandığına ilişkin ayrıntıları da aktardı.

 

“VERİLEN MESAJIN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

 

Bakan Soylu’nun İstiklal Caddesi’nden yaptığı açıklaması şu şekilde:

 

Emniyetimiz, valimiz gerekli açıklamaları yaptı. Cenazeleri kaldıracağız şimdi. Biz bize verilen mesajı biliyoruz, bize verilen mesajı aldık. Verilen mesajın ne olduğunu biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliğinin taziye dilemesini reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Kendi Senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz tartışmalıdır.

 

 

“ÇOK GÜÇLÜ MESAJ VERECEĞİZ”

 

Kimseye kalleşlik yapmıyoruz, bu kalleşliklere tahammül edecek gücümüz kalmadı. Bize ne cevap verildiğini biliyoruz. Operasyonlar sonucu başarılı şekilde yakalandı. Küçükçekmece’de yakalandı. Terör örgütünün tam bağlantısını da yakaladık.

 

Nasıl, ne şekilde koordine edildiğini biliyoruz. PYD’yi orada kim besliyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur. Bu aldığımız mesaja çok güçlü mesaj vereceğiz.

 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TALİMATINI AÇIKLADI

Bir bilgi daha vereyim. Olay sonrası yapılan teknik dinlemede açık bir şekilde terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Yakalamasaydı bugün Yunanistan’a kaçırılacaktı, infaz edilecekti. ‘Kanala atın’ talimatı var net bir şekilde. İstanbul’a 6 yıldır böyle bir terör olayı görmedik. Sadece bu yıl 200 terör olayı engelledik.

 

 

TERÖRİSTİN NASIL YAKALANDIĞINI ANLATTI

 

Küçükçekmece’de yakalandı. Esenler’de bir atölyede muhafaza edildi. Burada patlattıktan sonra yine Esenler’e gitti. Oradan başka araçla Küçükçekmece’ye gitti. Onu götüren şahsı yakalayıp onu sorgulayınca sokakta olduğunu öğrendik ve operasyon çerçevesinde de o evde ele geçirmiş olduk. Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki buna üzülecek ama ‘Onu öldür’ talimatı verdiği kişiyi de yakaladık.

 

Sağlık Bakanı Koca’dan İstanbul’daki patlamada yaralananların durumuna ilişkin açıklama

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 55’inin tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini söyledi.

 

5’i yoğun bakımda olmak üzere, 26 hastanın tedavisinin devam ettiğini belirten Koca, “Yoğun bakımdaki iki hastamızın durumu maalesef ciddiyetini koruyor.” ifadelerini kullandı.