İstanbul Valiliğine atanan Davut Gül'e veda

İstanbul Valiliğine atanan Davut Gül

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile İstanbul Valiliğine atanan Gaziantep Valisi Davut Gül'e Büyükşehir Belediyesince veda programı düzenlendi.

 

Erikçe Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Gül, Gaziantep'in bambaşka bir şehir olduğunu ve bu şehirde herkesin birlikte hareket ettiğini söyledi.

Hiç kimseyi ötekileştirmediklerini ifade eden Gül, "Bu şehrin en önemli sermayelerinden bir tanesi Gazianteplilerin özverili çalışması. Bu şehri ayakta tutan da budur. Burada herkesin önceliği Gaziantep için bir şeyler yapmaktır." dedi.
 

Gül, yatırımların devam ettiğini belirterek "Yatırımın gelme sebebi buradaki toplumsal barışın ve kardeşliğin üst seviyede olması, insanların birbirine el uzatması. Dolayısıyla da bu ruhu muhafaza ettiğimiz sürece inanıyorum ki Gaziantep parmakla gösterilecek şehirlerden biri olmaya devam edecek. Bizim için bir başka önemi, Gaziantep bizim için sevinçlerimize ev sahipliği yaptı. Küçük çocuğumuz burada doğdu, acılarımıza ev sahipliği yaptı, annem burada vefat etti. Her ikisinde de bütün şehir yanımızdaydı." diye konuştu.

Gittiği görev ne olursa olsun kendisinin de Gaziantep'i arayacağını dile getiren Gül, "Allah, birliğinizi ve bütünlüğünüzü bozmasın. Gaziantep, kardeşlik iklimini ve ekonomi büyümeyi devam ettirdiği müddetçe bütün meseleler çözülecektir. İstanbul halkına hizmet etme fırsatı verdiği için Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Vali Davut Gül'ün çok çalışkan biri olduğunu belirterek kapısını ve gönlünü herkese açtığını söyledi.

Gül'ün kentte varlığını hissettirdiğini aktaran Şahin, "Adam gibi adam. Bize baba olmayı öğretti. O yüzden bir taraftan mutluyuz bir taraftan İstanbul'a göndermenin huzursuzluğunu yaşıyoruz. İnşallah yeni gelecek valiyle aynı iradeyle aynı şekilde hedefe kitleniriz. Çünkü Gaziantep herhangi bir şehir değil. Gaziantep çok özel bir şehir. Buraya gelecek valimiz ile yapacak çok işimiz var." dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Vali Gül'e bakır hediyelik eşya verdi.

Programa katılan protokol üyeleri başta olmak üzere daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Vali Gül ile vedalaştı.

 

 

Yeni İstanbul Valisi Gül, Fatma Şahin'e veda ziyaretinde bulundu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Valiliği'ne atanan Gaziantep Valisi Davut Gül'ü ağırladı.


Yeni görevlendirme ile beraber Gaziantep'te veda ziyaretlerine başlayan yeni İstanbul Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Vali Gül, yaklaşık 5 yıl boyunca Gazi şehir için başta eğitim ve spor alanında olmak üzere beraber çalışmalar yürüten Başkan Fatma Şahin'e yaptığı veda ziyaretinde ortak çalışmayı İstanbul'da da sürmeye devam edeceği, iki şehir arasında iletişim ve bağın devam edeceği vurgulandı.

 

“Valimizin İstanbul'da da tecrübesiyle çok şey yapacağına inanıyoruz”

 

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hüzün ve sevincin aynı anda yaşandığını aktararak, “Hakikaten kardeş bildiğimiz çok sevdiğimiz birlikte birçok iş yaptığımız, çok şey paylaştığımız, şehrin geleceği için hedefler koyup ilerlediğimiz kıymetli valimizi uğurluyoruz. Bu güzel çalışma bundan sonra da olacak. Bu kadar senkronize olacağımız başka kim olur bu duyguyu yaşıyoruz ama Davut Valimiz bu makamı hak etti. Davut Gül İstanbul'a yakıştı, İstanbul kazandı. İstanbul'da da tecrübesiyle çok şey yapacağına inanıyoruz” dedi.
 

“Valimizin İstanbul'da olması elimizi güçlendirecek”

 

Başkan Şahin konuşmasında bu atamanın yeni imkanlar doğurduğunu belirterek, “Davut Valimiz ile de konuştuk İstanbul - Gaziantep hattında çok büyük bir yetişmiş beşeri sermaye var. Kültürel yapı bu hatta birleştiğinde çok büyük fırsatlar ortaya çıkacak. Valimizin orada olması elimizi güçlendirecek. Gaziantep için koyduğumuz hedeflere İstanbul'un gücüyle daha hızlı ulaşacağız. Valimizin koordinasyonunda şehrimizin, iki milyonun emanetine sahip çıkmak için iş birliği ve güç birliği yaptık. Davut Gül Valimize bu şehre yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Büyükşehir her imkanını Gazianteplilerin ve bu milletin yüzünün gülmesi için seferber etti”

 

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül ise ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Gaziantep'in adeta bir okul olduğunu belirterek, “Bu şehirde çok şey öğrendik. Bunun en önemlisi de Fatma Başkanın dediği gibi Gaziantep Modeli, bir araya gelme modeli. Bundan herkes kazandı. Bu beş yıl içinde Gaziantep en büyük afetleriyle karşılaştı. Depremde ve pandemide ortak çalışıldı, en çabuk normalleşen, hayatın en çabuk normale döndüğü şehir Gaziantep. İnanıyorum ki Gaziantep Modeli ileriki yıllarda daha da gelişecek. Fatma Şahin ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi her imkanını Gazianteplilerin ve bu milletin yüzünün gülmesi için seferber etti. Personelleri, makinaları 24 saat çalıştı. Bu çalışma bir bakıma da devletin yüzünün ak olmasını sağlıyor” diye konuştu.

 

 

Vali Davut Gül’ün veda mesajı

 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Valiliğine atanan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gazianteplilere veda etti.

 

Sevgili Hemşehrilerim…

 

26 Ekim 2018 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız’ın tensipleriyle atandığım “Şehr-i Ayıntab-ı Cihan’a, O tarihten bu yana hizmet etme şerefine nail oldum.

 

Kültür tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini ateşleyen, her bir taşından ve toprağından kahramanlık hikayeleri fışkıran bu Kadim Şehre 4 buçuk yıl istekle, onurla, gururla hizmet ettim.

 

Bu Kadim Şehirde, varını paylaşmanın, hayırseverliğin, yardımlaşmanın, hasılı komşusu açken tok yatmamanın ne kadar önemli olduğuna şahit oldum.

 

Bu Kadim Şehirde, özellikle eğitim kurumları başta olmak üzere ihtiyaç bulunan bütün yatırımlarda hayırseverlerimizin elini taşın altına nasıl koyduğuna şahit oldum.

 

Bu Kadim Şehirde, belki de dünyaya örnek olabilecek bir model ile “ Gaziantep Modeli” ile, birlikte iş yapma kültürünün ne kadar önemsendiğine şahit oldum.

 

Bu Kadim Şehirde, milletvekillerinden yöneticilerine, hayırseverlerinden toplum önderlerine, sivil toplum kuruluşlarından belediye personellerine, öğretmenlerinden, emniyet mensuplarına, din görevlilerinden tüm kamu görevlilerine kadar yapacak işi, söyleyecek sözü olan herkesin ortak projeleri hayata geçirebilmek için nasıl çaba sarf ettiklerine şahit oldum.

 

Hizmet ettiğim 4 buçuk yılın ardından 5 Haziran 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Şehirlerin Sultanı İstanbul’a atandım. Bu sebeple Valisi olmaktan gurur duyduğum Gaziantep’ten ayrılıyorum. Bizleri bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.

 

Görev süremiz içerisinde şehit yakını ve gazilerimiz, engelli, yaşlı, dul ve yetimlerimize yakın ilgi gösteren bir anlayışla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret göstererek şehrin gelişim dinamiklerine uygun projeler üretmeye çalıştık.

 

Valilik görevim boyunca burada hizmet ettiğim bütün hemşehrilerimin her zaman gönül dünyamda ayrı bir yeri olacaktır.

 

Gaziantep görevim esnasında yürüttüğümüz bütün projelerde desteğini gördüğümüz Bakanlarımıza, başta Önceki Dönem Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül olmak üzere tüm milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e, vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, meslek odalarımıza, diğer sivil toplum örgütü temsilcilerimize ve tüm mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.

 

Meslek hayatımın bu döneminde Gaziantep’e hizmet etmekten dolayı şükür makamındayım.

 

Tüm hemşehrilerimizden helallik diliyor, İstanbul’da kapımızın ve gönlümüzün tüm Gaziantepli hemşehrilerimize açık olduğunu ifade etmek istiyorum.

 

Allah’a emanet olunuz.

 

 

Vali Gül İhracatçılara Veda Etti

 

Beş yıla yakın süredir Gaziantep Valiliği görevini yürürken İstanbul Valiliğine atanan Vali Davut Gül veda ziyaretleri kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği’ni ziyaret ederek ihracatçılara veda etti. Ziyarette GAİB  Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, birliklerin yönetim kurulu üyeleri ve GAİB üyesi ihracatçılar hazır bulundu. İstanbul Valisi Davut Gül Gaziantep’te görev yaptığı süre içerisinde ihracatçıların büyük desteğini gördüğünü ve kent kalkınması için olduğu gibi ülke kalkınmasında da önemli roller üstlenen ihracatçılarla koordineli çalıştıklarını ifade ederek ihracatçılara teşekkür etti. 

Toplumun bütün kesimleriyle kucaklaşarak Gaziantepli olmayı başardı

Gaziantep’te göreve başladığı günden bu yana bir Gaziantepli gibi düşünen ve Gaziantep ailesinin bir ferdi olarak kentin bütün kesimlerini kucaklayan Vali Davut Gül’ün üstlendiği bu görevi başarıyla yerine getirdiğini ifade eden GAİB Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Davut Gül’e İstanbul Valiliği görevinde başarılar dilediğini ifade etti. Başkan Çıkmaz Vali Gül’ün toplumun diğer kesimleriyle olduğu gibi ihracatçılarla da koordineli olarak birçok hizmet gerçekleştirdiğini belirterek “Bizlerle daima birlikte hareket ederek ülkemiz için daha çok çalışmamızı, daha çok ihracat gerçekleştirmez yönünde bizlere moral verdi. Gerçekleştirdiği projelerinde bizlere de yer vererek kentimizin güzelleşmesi, gelişmesi ve kalkınmasında önemli roller üstlendi. Yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi. 

Ortak Aklın İşleyişinde En Önemli Faktörler Arasında Yer Aldı 

Gaziantep’te görev yaptığı süre içerisinde Vali Davut Gül’ün kapısının sürekli vatandaşa açık olduğunu, kentin bütün sektör ve dinamikleriyle koordineli çalışmalar içerisinde yer aldığını ve kente önemli hizmetler gerçekleştirdiğini ifade eder Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Valimiz Sayın Davut Gül’ün İstanbul valiliğine atanmasından dolayı çok mutluyuz. Gaziantep’te görev yaptığı süre içerisinde Sayın Valimizle koordineli çalışarak kentimize ve ülkemize hizmet ettik. Bizlere yol göstererek daima destek oldu. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. İstanbul ve ülkemize bundan sonra da önemli hizmetler gerçekleştireceğine inanıyoruz” dedi. 

Toplumsal kucaklaşmada önemli roller üstlendi

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün zorlu süreçlerde üstlendiği görevlerden dolayı önemli başarılara imza attığını ifade eden Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’da yaptığı değerlendirmede “İstanbul Valiliği görevine atanan Valimiz Sayın Davut Gül’ü kutluyoruz. Son dönemlerde ülke ve bölge olarak yaşadığımız felaketler sırasında Sayın Valimizin aldığı akılcı önlemler ve uygulamalarla kenetlenerek bu zorlu günleri hep birlikte atlattık. Kentimizin bütün dinamikleriyle barışık olan Valimiz Davut Gül’e bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte İstanbul’dan da Gaziantep’i gözeteceğine inancımız sonsuzdur” dedi. Ziyaretin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren ihracatçılarla İstanbul Valisi Davut Gül’ü uğurladılar.



Anahtar Kelimeler: İstanbul Valiliğine atanan Davut '