Hemşirelerin sorunlarının takipçisiyiz!

Hemşirelerin sorunlarının takipçisiyiz!

Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof.Dr.Ercan Küçükosmanoğlu ‘‘Genel Sağlık İş Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Temsilciliği olarak Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhemşireliği ile görüştük.

Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof.Dr.Ercan Küçükosmanoğlu ‘‘Genel Sağlık İş Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Temsilciliği olarak Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhemşireliği ile görüştük. Başhemşire Pınar Kıyak ve Başhemşire yardımcıları Selcen Abacı, Sevil Kanat, Mikail Çiftçi ile hastanemizde hemşire arkadaşların sorunlarını özellikle de sendikaların idareden bağımsız olması gerekliliğini konuştuk. Hemşire arkadaşların sendika seçme özgürlüğünün olmadığını ve kendilerini baskı altında hissettiklerini söyledik.  Başhemşire tarafsız olduğunu hemşire arkadaşların sendikalara üyelik konusunda bir baskı olduğunda hemşire arkadaşların kendisine bildirmesini söyledi.’’

 

“GAÜN Hastanesi Başhemşire ile  görüşmede,

 

Genel Sağlık İş sendikası olarak Taleplerimiz 11 Ocak 2022

 

1. Gece Nöbet tutan başta hemşireler olmak üzere tüm personel gündüz çalışanlara göre döner sermayeden daha çok katkı payı almalıdırlar. Gece çalışanlar iş yasasında daha ücret alır maddesi var. Gece çalışanlar yapılan istatistiklere göre daha erken ölüyorlar. Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof.Dr.Aziz Sancar hocamızın çalışmasında da gece çalışan insan organizmasında DNA tamirinin daha zor olduğu ortaya konmuş durumda. Döner Sermaye yönetmeliği bu talebimizin gerçekleşmesine engel değil. Bu şekilde sağlık hizmetinin gece-gündüz aynı şeklide devam etmesi daha kolay sağlanacaktır.

 

2. Hastanemizde, bazı hastane yöneticileri aynı zamanda hastanemizdeki yetkili sendikanın yöneticileridir. Sendikalar esas olarak, çalışanı çalıştıranlara karşı koruyan örgütlerdir. Böyle bir durumda çalıştıranlar, çalışanların da temsilcisi olduğunda sendikanın bir fonksiyonu kalmamaktadır. Sendikacılığın en temel ilkesi işverenden, hükümetten, iktidardan bağımsız olmaktır. Bu durum sendikacılığın temel ilkeleriyle çelişmektedir. Bu durum ayrıca ILO’nun 151 sayılı Sendika Özgürlüğü ve Sendika Hakkının korunması Sözleşmesine de aykırıdır. BU sözleşmenin 5. Maddesi bu konuya açıklık getirmektedir. MADDE 5 - 1. Kamu görevlileri örgütleri, kamu makamlarından tamamen bağımsız olacaklardır. 2. Kamu görevlileri örgütleri kuruluş, işleyiş veya yönetimlerinde kamu makamlarının her türlü müdahalesine karşı yeterli korumadan yararlanacaklardır. 3. Bir kamu makamının tahakkümü altında kamu görevlileri örgütlerinin kuruluşunu geliştirmeye veya kamu görevlileri örgütlerini bir kamu makamının kontrolü altında tutmak amacıyla mali veya diğer biçimlerde desteklemeye yönelik önlemler bu madde bakımından müdahaleci faaliyetler olarak kabul edilecektir.

 

3. Döner sermayeden aldığımız katkı payları önceki yıllara göre düşmüştür. Kovid-19 enfeksiyonuyla mücadele dönemimde en ön safta olan Sağlık Çalışanlarının , Döner sermaye katkı paylarının artırılmasını talep ediyoruz.

 

4. Hastanemizde atama ve yükseltmelerde, çalışanların aldıkları Eğitimin(lisansüstü, doktora), Sertifikaların, deneyim sürelerinin değerlendirilmesini talep ediyoruz. Liyakate göre atama istiyoruz.

 

Prof.Dr.Ercan Küçükosmanoğlu (Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi) ve Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Genel Sağlık İş Temsilcileri