Hemşire intiharında tutuklama kararı

Hemşire intiharında tutuklama kararı

Aksaray'da hemşire Saliha Tuncel'in rezidansın 7. katındaki balkondan düşerek ölmesiyle ilgili gözaltına alınan hastane müdürü tutuklandı, gözaltına alınan doktor H.İ.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Bor ilçesinden olan hemşirenin sır ölumu aralanmaya başlandı. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri İnova Hastanesi Müdürü Çiğdem Ö. ve genç hemşirenin erkek arkadaşı H.İ.A.’yı evlerine düzenlediği operasyonla genç hemşireyi intihara teşvik iddiasıyla gözaltına aldı. Gözaltına alınan doktor ve hastane müdürü sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken emniyetteki sorguları halen sürüyor.

Gözaltına alınan ve Mahkemeye sevk edilen hastanenin icra kurulu üyesi ve mali işler uzmanı Çiğdem Özkan tutuklandı. Doktor ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

 

“Kızımı öldürdüler, bu kadın cinayeti”

Morg önünde basın mensuplarına olayı anlatan baba Salim Tuncel, “Benim kızımın evinin yatak odasına kadar giriyorlar. Orada ne oldu bilmiyorum. Sonra hastaneye gitmişler, hastanede benim kızımın artık nasıl bir resimlerini gösterdilerse İbrahim bey ile resimlerini bütün hastaneye ifşa etmişler. Zaten o günde çıkışını almış, istifa etmiş. En son İbrahim bey ile görüşmek için evine gitmiş. Evde ne oluyor ne bitiyor bu konuda hiçbir malumatımız yok. Çocuğum aklı başında bir çocuk. Herkes tanır çocuğumu. Kendini atacak bir yapıda çocuk değil. 7. kattan hangi cesaretle kim atlar? Bana göre baba olarak bu kadın cinayeti. Koskoca insanlar 25 yaşındaki kız ile mi uğraşıyorlar? Hastanede resimleri neden ifşa ediliyor. Evine neden haneye tecavüz yapılıyor. Çiğdem, Türkcan ve hastane başhekimi benim kızımın evine gelmişler. Benim kız da korkusundan arkadaşına anlatıyor. O da polise git demiş ama kızım, ‘sabah istifa edeceğim gerek yok’ demiş. Hastaneye bir varıyor ki kızımın bütün resimlerini ifşa ediyorlar. Artık nasıl bir resim ben de bilmiyorum” dedi.

Aksaray Adliyesine gelen baba Salim Tuncel burada da olayı devletin takip ettiğini belirterek, “Devletimiz takip ediyor. Kızımı öldürdüler, bu kadın cinayeti. Bu kadar özetleyeceğim. Herkes parasına puluna güvendi ve çocuğumu harcadı. En son Salı günü görüştük. Hatta Pazar günü geçim nedeniyle eve gelecekti kızımla gezmeyi düşünüyordum” diye konuştu.

 

Baba Tuncel sosyal medyadan yalvardı

Baba Tuncel sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise, “Ben kadın cinayeti kurbanı Saliha Tuncel’in babasıyım. Adalet için bana yardım edin, Aksaray İnova Hastanesinde kızıma kumpas kurup katlettiler. Herkese sesleniyorum. Tüm Türkiye kızımın adaleti için kızımın katillerini bulun. Size yalvarıyorum. Kızımın adaleti için kadın cinayetine dur diyelim. Katiller elini kolunu sallayarak ve ben zenginim dilerek gezmesin” paylaşımında bulundu.

 

Niğdeli Hemşirenin Ölmesiyle İlgili Hastane Müdürü Çiğdem Ö. Tutuklandı

Aksaray'da Niğdeli genç hemşire Saliha Tuncel'in rezidansın 7. katındaki balkondan düşerek ölmesiyle ilgili gözaltına alınan hastane müdürü Çiğdem Ö. tutuklandı, doktor ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
.Ereğli Kapı Mahallesi'nde 24 Mayıs'ta doktor H.İ.A'nın (43) dairesinin bulunduğu rezidansın 7. kat balkonundan düşen hemşire Niğdeli Saliha Tuncel (24) hayatını kaybetmişti. Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan doktor H.İ.A. ve kentteki özel hastanenin müdürü Ç.Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.



Anahtar Kelimeler: Hemşire intiharında tutuklama kararı