Hekimler Edirne'de iş bıraktı!

Hekimler Edirne

Hekimsen Edirne İli Eylem Kararı: Hekimsen 9 Şubat 2024 tarihinde tüm Edirne ili genelinde iş bırakma kararı almıştır. Tüm çalışanlarımızın güvenlik nedenleri ile iş yerlerinde bulunmamaları önemle duyurulur.

 

9 Şubat 2024 Cuma tarihinde Edirne ili genelinde 1 (bir) günlük İş Bırakma Eylemi yapılması Hekimsen Sendikası'nca karar altına alınmıştır. Bu karara göre acil servis ve poliklinikleri, acil ve onkolojik vaka ameliyatları, doğum salonu, tüm yatan hasta servis çalışmaları ve evde bakım hariç olmak üzere tüm polikliniklerde iş bırakma eylemi yapılacaktır. Çalışanların güvenlik nedeniyle o gün iş yerlerine gitmemeleri sendikamız tarafından önemle belirtilmektedir.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde meslektaşımıza yapılan saldırı bir kez daha göstermiştir ki, sağlık çalışanlarının can güvenliği yoktur. Tüm taleplerimize karşın, sağlık kurumlarında çalışanlar için gerekli önlemler alınmamış, saldırı sosyal medyada paylaşılmadıkça saldırganlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, cezalar caydırıcı olmaktan çok cesaret verici olmuştur. Hekiminin varlığına değer vermeyen idarecilerimizi hekimlerin yokluğu ile uyarmak istiyoruz. Hekimini koruyamayan bir devletin vatandaşına da o hekimlerin eliyle şifa dağıtamayacağını hatırlatıyoruz. 

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyor ve yaşanan bu sağlık terörü sebebiyle; şiddet yaşanan her kurumda iş bırakma kararı alma yönünde mevcut Yönetim Kurulu kararımıza göre 9 Şubat 2024 tarihinde tüm Edirne ilinde iş bırakma kararı aldığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bu bağlamda, Edirne ilinde hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Servislerde çalışan üyelerimiz, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla eyleme katılabilirler (tüm servis, klinik çalışmaları, doğum salonları, evde bakım hizmetleri de bu kapsamdadır). Yapılacak iş bırakma eylemlerinde ayrıca elektif ameliyatlar yapılmayacaktır. İş bırakma eylemi gündüz mesai saatlerinde olacaktır. Tüm çalışanlarımızın taciz ve diğer güvenlik nedenleri ile iş yerlerinde o gün bulunmamaları önemle duyurulur.

Göstermiş olduğumuz bu demokratik tepkinin şiddete karşı bir farkındalık oluşturmasını ve yetkililerin palyatif ve göstermelik çözümler yerine samimi ve etkin çözümler üretmesini diliyoruz. İlgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli doktor B.Ö, iki gün önce dahiliye yoğun bakım servisinde vefat haberini verdiği hastanın oğlu V.K. tarafından darbedilmiş, "Beyaz kod" bildiriminin ardından şüpheli polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen zanlıya ev hapsi cezası verilmişti.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine V.K. tutuklandı.

Sağlık çalışanları protesto etti

Sağlık çalışanları meslektaşlarının darbedilmesini protesto etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları alkışlarla olayı protesto etti, grup "Sağlıkta şiddete son" pankartı açtı.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, olayla ilgili adli ve idari sürecin takipçisi olduklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten Altun, "Sağlıkta şiddet hem toplum sağlığı hem de çalışan sağlığı için büyük bir tehdittir ve bununla mücadele edilmesi gereklidir." dedi.

Üniversite kınama yayımladı

Trakya Üniversitesi de kınama yayımladı.

Darp olayı ve sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddetin kınandığı açıklamada, "Edirne'mizde ve güzel vatanımızın her bir köşesinde bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyor, sorumlunun en ağır şekilde cezalandırılmasını ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.



Anahtar Kelimeler: Hekimler Edirne' bıraktı!