HATEM Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Okan Aytaç’tan 25 Aralık Mesajı

HATEM Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Okan Aytaç’tan 25 Aralık Mesajı

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Okan Aytaç, Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Okan Aytaç, Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Aytaç mesajına, “Kurtuluş mücadelesinde, 6 bin 317 şehidimiz ve binlerce gazimizin olduğu bir ortamda, sadece 3 hekimimiz bulunuyordu. Ne ilaç, ne malzeme, ne hastane vardı. Her cephede olduğu gibi sağlık cephesinde de kendi göbeğimizi kendimiz kestik” cümleleri ile başladı.

 

Gaziantep Hatem Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Okan Aytaç, Gaziantep Kurtuluş Savaşı’nın her cephede, her meslekten insan tarafından, insanüstü bir gayretle başarıya ulaştığını kaydederek, “Şehitlerimiz, gazilerimiz, dedelerimiz, ninelerimiz… Kurşun atanından yemek yapanına topyekun bir mücadele verdiler. Anlatmaya kitaplar yetmez. Bu mücadele içerisinde sağlıkçılarımız da destan yazdı. Binlerce yaralımıza bakan sadece 3 hekim vardı. Üstüne bir de koşulların olumsuzluğundan kaynaklanan tifo ve kolera gibi salgınlarla mücadele ediliyordu. 3 hekimimize sonradan, vatan savunması için okulunu bırakıp Ayıntab’a koşan genç tıp öğrencileri de eklendi. İlaç yok. Malzeme yok. Hastane yok. Beslenme imkanı yok. Camiler, okullar, mağaralar hastane olarak kullanılıyor. Ameliyatlar bayıltmadan, yaralılar ranzalara bağlanarak yapılıyor. Gencecik tıp öğrencileri bir yandan cephede savaşıyor, çatışma hafiflediğinde yaralılara koşuyor. Bu destanda herkes gibi doktorlarımız ve tıp öğrencilerimiz de destanlar yazdı. Bugün bizler HATEM Ailesi olarak, o tıp kahramanlarının evlatları olarak, aynı azim, karlılık ve çalışkanlık ile görev yaparak, atalarımıza layık olmaya çalışıyoruz. Bugün Antep’i Gaziantep yapan değerlere sadık kalmak bilinci, bizleri de Hatem gibi başarılı ve sürekli kendisini geliştiren bir kurum haline getirmiştir. Bizlere bu vatanı, özgürlüğü ve vatanına, milletine sahip çıkma bilincini miras bırakan, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Ayıntab destanını yazan şehitlerimizi, gazilerimizi, hekimlerimizi ve yangına bir damla olsun su taşıyan tüm ecdadımızı, saygı ve rahmetle anıyor, bizlere miras bıraktıkları değerleri 100. Yıla taşımanın onuruyla Zafer Günümüz kutlu olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.