Hatay’da depremzedelerin kaldığı Sevgi Parkı boşaltılıyor.

Hatay’da depremzedelerin kaldığı Sevgi Parkı boşaltılıyor.

Hatay’ın Defne ilçesindeki Sevgi Parkı içerisine emek ve meslek örgütlerinin depremzedeler için kurduğu çadırların kaldırılması istendi.

 

Hatay Defne’de depremzedeler için Sevgi Parkı’nda kurulan alan boşaltılmak isteniyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), TTB Hatay İl Deprem Koordinasyonu ve Hatay Tabip Odası’nın da aralarında olduğu emek-meslek örgütlerinin sağlık çalışmalarını yürüttüğü Sevgi Parkı’nın boşaltılacağına ilişkin sözlü bildirimler yapılması üzerine 28 Şubat 2023 günü Hatay Valiliği’ne bir yazı gönderdiğini açıkladı.

 

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; valilik bildiriminin yazılı ve gerekçeli bir biçimde yapılması gerektiği hatırlatılan yazıda, kamu kurumu niteliğinde meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının parkta “amaçlarına uygun olarak çalışmalar yürüttüğü” belirtildi.

 

Yazıda depremde binası yıkılan Hatay Tabip Odası’nın yürüttüğü faaliyetler, kadın sağlığı alanında verilen acil sağlık hizmetleri ile Türkiye Psikiyatri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların çalışmaları buna örnek verildi.

 

Depremzedelerin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi ve iyilik halinin sağlanabilmesi için her türlü destek ve yardımın ulaşılabilir kılınması gerektiği vurgulanan yazıda; bu bağlamda koordineli bir hareket beklenirken parkın boşaltılmasına dönük karardan derhal geri dönülmesi çağrısı yapıldı.

 

CHP’Lİ GÜZELMANSUR: GEREKÇE UYUZ SALGINI

CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Sevgi Parkı’na gelerek depremzedelere bilgi verdi. Güzelmansur şöyle konuştu: “Uyuz salgını yaygınlaştığı için sağlık gerekçesiyle buranın boşaltılması gerektiği söylendi. Dursunlu’da bir alan belirlendi ve Dursunlu’daki yer tamamlanınca taşınma işlemi oraya yapılacak.”