HASTANEDE SKANDAL:  HEM YANLIŞ  YUMURTALIĞI ALDI  HEM DE BAĞIRSAKLARINI  KESTİ...

HASTANEDE SKANDAL:  HEM YANLIŞ  YUMURTALIĞI ALDI  HEM DE BAĞIRSAKLARINI  KESTİ...

Denizli’nin Merkezefendi İlçesinde faaliyet gösteren Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nde uygulanan yanlış ameliyatlar nedeniyle H.K adında bir kadın bir yıl içerisinde art arda geçirdiği ameliyatlar sonucunca zor günler geçirdiği id

 

Denizli’de yaşayan H.K adındaki 45 yaşındaki kadın bir takım rahatsızlıklar yaşadıktan sonra Denizli Özel Sağlık Hastanesi’ne tedavi amaçlı başvurdu. Başvurusundan sonra başına gelmedik kalmadı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin’in iddialarına göre, sağ yumurtalıkta küçük, tedavi edilebilir kist ve sol yumurtalıkta ise daha büyük kist tespit edildi. Doktor A.U tarafından, hasta H.K’nin sol yumurtalığının alınması gerektiği söylendi. İddialara göre, Dotor A.U hastanın sol yumurtalığının yerine sağ yumurtalığını aldı bu arada ise bağırsağı da kesildi. Hasta H.K’nin yaşadıkları bunlarla da kalmadı. Yaşadıklarından sonra çaresiz kalan H.K konuyu Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin’e aktardı.

 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Denizli Özel Sağlık Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Şahin yaptığı açıklamada, Tüketici hakları ile ilgilenen, Türkiye’nin her yerinde şubeleri olan, yasal haklarımızı kullanan, tüketiciyi güçlü satıcılara ve sağlayıcılara karşı destekleyen bir sivil toplum örgütüyüz. Bize her konuda şikayet gelir, cep telefonundan şikayeti olanlar bizi şikayet eder, salon takımında, buzdolabında, arabasında ve evinde sıkıntı yaşayanlar bize gelirler. Yanlış yapılan ürünleri düzeltmek mümkündür. Ya da ürün değiştirilir ve sorun giderilmiş olur. Hatta o süredeki sıkıntılar dahi karşı taraftan tazmin edilir. Ancak bir telefonun satışı ile bir ameliyatı aynı kefeye koyan kanun burada insanın ve ürünün arasındaki manevi durumu bir türlü tahlil edemedi. Türkiye’deki manevi tazminatlar maddi tazminatlara göre çok düşük. Yasa yapıcılara bu uyarıyı yapmakta fayda görüyorum” dedi.

 

RAHMİ ALINDIKTAN SONRA , HASTANIN BAĞIRSAKLARI DA KESİLMİŞ

Şahin, “Bir hasta hastaneye gittiğinde ürünü değiştirelim teklifi ile karşılaşamaz. Ürünü değiştirirsiniz ama insanın hatalı yapılan ameliyatını değiştiremezsiniz. O insanda kalıcı hasarlara yol açarsınız Tedavisi yanlış yapılan hasta, insanca muameleyi hak ediyor. Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nde geçen yaşanan bir süreçte, bir kadının rahmi alınıyor, Sol yumurtalığının alınması gerekiyor çünkü orada kist var. Bunun belgeleri de var. Ameliyat yapılıyor fakat ameliyat esnasında, bağırsak da kesiliyor. Laparoskopik olarak yapılması gereken cerrahi ameliyat bir anda açık ameliyata dönüşüyor. Apar topar bir cerrah alınıyor, Hastanın bağırsakları da dikiliyor. Hasta sadece rahim ve yumurtalık için girmişti ameliyata ama bir de bağırsak ameliyatı devreye girdi, olabilir dedik.

 

 

SOL YUMURTALIK YERİNE SAĞ YUMURTALIK ALINMIŞ

Aradan bir süre geçtikten sonra hasta, karnında ve sol kasığında şiddetli ağrılardan dolayı apar topar Buldan Devlet Hastanesi’ne gidiyor, orada yatırılıyor, ultrasona giriliyor ve sol yumurtalığında kist olduğu söyleniyor. ’Hasta nasıl olur? Benim sol yumurtalığım alındı’ diyor. Doktorlar, hayır, ‘sol yumurtalığınız duruyor, sağ yumurtalığınız alınmış’ diyorlar. Yani tedavi edilebilir yumurtalık alınıyor. Hasta yeni bir sürece giriyor. Hasta tekrar Denizli Özel Sağlık Hastanesine ve doktoru A.U’ya geliyor. Doktoru evet acilen alınması gerekir diyor. Demek ki ney miş sağını solunu bilmeyeni doktor yapmayacakmışsın. Bu kadar basit değil insan hayatı…Bu kez doktor hazırlıklı bir cerrahla giriyor ameliyata ve ikinci ameliyatın da parası alınıyor. Akabinde kolonoskopi yapılması için çağrılıyor hasta, fakat bağırsak yapışık olduğu için kolonoskopi yapılamaz deniyor ve tekrar ameliyat yapılacağı söyleniyor. Hastalara yürüyen para gözüyle bakılan hastaneler, mezbaha neye çevrilen hastaneler Sağlık Bakanlığınca denetlenmesi gerekiyor.

 

DİKİŞLERİNDEN RAHATSIZ OLAN HASTAYA; DOKTOR, “SEN DE BİKİNİ GİYMETİVER” DİYOR

Hasta dikişlerin estetik açısından çok kötü göründüğünden şikayet edince, ‘Sen de bikini giymeyiver’ diyecek kadar rahat insanlar lütfen doktor olmasın” diye konuştu.

Hasta H.K’nin psokolojisi ve sağlığı bozuk olduğu için basın açıklamasına katılmadığını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

“RAPORDA GERİYE DÖNÜK OYNAMALAR VAR”

Hastaya “yürüyen para” gözüyle bakıldığını öne süren Şahin, kolonoskopi yapılacağı bildirilen hastanın bağırsağı yapışık olduğu için kolonoskopi yapılamayıp ameliyat olması gerektiğinin söylendiğini ileri sürdü.

Hastaneleri denetlemesi gereken ilgili kurumların raporları takip etmediğini savunan Şahin, “Hazırlanan raporlarda geriye dönük oynamalar var. Bunu da savcılık kanalıyla, bilişim suçları kanalıyla çözeceğiz. Konunun takipçisi olacağız.” açıklamasını yaptı.

Hastane yönetimi ise hastanın her iki yumurtalığında da kist olduğunu, ameliyatın yanlış yapılmadığını savundu. Hastane yönetimi tarafından sağ böbreğinde de kist olduğu açıklaması gelse de, istenilen rapor gazetecilere verilmedi.

 

HASTANE AVUKATLARINDAN, BASINA SÖZLÜ SALDIRI; AMACINIZ NE?

Basın açıklaması sırasında görevini yapan gazeteciler, hastanenin avukatları tarafından, “Sizin amacınız ne? Siz ne yapıyorsunuz” şeklinde sözlü saldırıya uğradılar.

 

 

2020 YILINDA 62 YAŞINDAKİ HASTANIN KARNINA ATT YAZILMIŞTI

Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nin vukuatları bunlarla sınırlı değil 2020 yılında yatağa bağımlı bir kadının karnına kesici aletle ATT yazıldığı iddia edildi. Yaşlı kadının ailesi olaydan sonra çektikleri fotoğraflarla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve bu olay Türkiye gündeminde yankı uyandırmıştı.(Kadriye SÖZERİ/Denizliekspres)