Hastanede doktoru darbeden hasta yakını tutuklandı

Hastanede doktoru darbeden hasta yakını tutuklandı

Sağlık çalışanlarına yönelik bir saldırı daha meydana geldi. Malatya’da hastanede doktoru darbeden hasta yakını tutuklandı. Zanlının, doktorun boğazını sıkarak yüzüne yumruk attığı öğrenildi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde babası operasyon geçiren hasta yakını E.S, ameliyata giren doktor K.G’nin boğazını sıkarak yüzüne yumruk attı.

 

AA’da yer alan habere göre, polis ekiplerince gözaltına alınan E.S, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KARŞI DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

 

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, saldırıyla ilgili yazılı açıklamasında, kendi canından çok hastasının sağlığını düşünen sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin kabul edilebilir hiçbir açıklamasının olamayacağını bildirdi.

 

Bentli, “Hekimimiz nezdinde tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hastalarımızı ve yakınlarını, sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

 

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serdar Deniz de sağlık çalışanlarına şiddetin hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği ve sonuna kadar mücadele verilmesi gereken bir sorun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

“Hastanemizde görevli bir uzman hekimimize yönelik hasta yakını tarafından şiddet uygulanmıştır. Sağlık hizmeti verme ve hizmet alma kültürünün toplumsal barış anlayışıyla geliştirilmesi en önemli önceliğimizdir. Bu anlayışın tüm sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız tarafından da tüm boyutlarıyla kabul edilmesini arzu ediyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve saldırıları kınıyor, bu ve benzeri durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz.”(haberturk)