Hak yerini muhakkak bulacak.

Hak yerini muhakkak bulacak.

Prof.Ercan Küçükosmanoğlu; ''On yıl geçse bile Yüzlerce arkadaşımızın emeği ile yapılan binamıza tekrar kavuşmayı umuyoruz. Hak yerini muhakkak bulacak.''

 

On yıl önce 31 Mayıs 2013 günü,  10 yıl önce, Burç kavşağındaki Tabip odası lokalimize Belediye El koymuştu. Alın terimizle yapılan binamıza, sözleşmede yazılmasına rağmen herhangi bir tazminat verilmeden, el konuldu. Gaziantep Tabip Odası olarak, Hekimtepe binamızdan 31 Mayıs günü , mahkeme kararı olmadan, Şahinbey Belediye Encümeninin kararı,  Şahinbey belediyesinin talebi, Şahinbey kaymakamının polisi görevlendirmesi sonucunda zorla çıkartılmıştık. Danıştay, başta idarenin yaptığı bu işlemi hukuka aykırı bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Sonraki hukuksal süreç içinde Hekimtepe binamızın geri verilmesi konusunda başvurularımızı yaptık. Ülkemizde 2010 yargı reformu sonrasında iktidar aleyhine pek fazla karar çıkmaz oldu. Hukuksal süreç sonunda binamızı geri alamadık.  Geldiğimiz son aşamada, Şahinbey Belediyesi sahiplenmiş oldu. Oysa bu şehrin doktorları olarak alınterlerimizin  karşılığı olan maaşlardan , aidatlarımıza  ek olarak verdiğimiz paralarla ile bu binayı yaptırmıştık. Sözleşmeye aykırı herhangi bir davranışımız olmadı. Sözleşmede 10 yıl sonra Belediye bizleri buradan çıkardığı takdirde tazminat verilmesi gerekiyordu. O da yapılmadı. Özünde bu şehre bu kadar hizmet veren doktorların meslek odasının binasının zorla ellerinden alınması yanlış. İlkin mahkeme kararı olmadan çıkartılmamız da yanlış idi. O süreçte toplantı salonumuzda bulunan koltuklarımız ve diğer eşyalarımız da ziyan oldu. 

On yıl geçse bile Yüzlerce arkadaşımızın emeği ile yapılan binamıza tekrar kavuşmayı umuyoruz. Hak yerini muhakkak bulacak.

 

 



Anahtar Kelimeler: yerini muhakkak bulacak.