Gözyaşlarıyla Rümeysa'yı toprağa verdik

Gözyaşlarıyla Rümeysa

Köy meydanında kılınan cenaze namazına, yakınları, meslektaşları ve Kayseri'deki cezaevinde KHK'dan tutuklu bulunan babası Murat Şen, savcılık tarafından verilen izinle kızının cenazesine katıldı. Cenazede anne Yasemin Şen, kardeşleri

Ankara’da nöbet dönüşü geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Alaplılı Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen (25), Alaplı ilçesine bağlı Çengelli köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

 

Kaza, dün öğle saatlerinde Çankaya ilçesi Ahlatlıbel Mahallesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı’nda meydana geldi. Hastanedeki nöbetinin ardından evine gitmek için yola çıkan Rümeysa Berin Şen yönetimindeki 38 AEK 935 plakalı otomobil, yol kenarında duran 06 KB 957 plakalı kamyona çarptı. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan Şen, hayatını kaybetti. Güvenlik kamerasına yansıyan kazanın ardından gözaltına alınan kamyon sürücüsü ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 

 

 

36 SAAT NÖBET İDDİASI

 

Dr. Şen’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından memleketi Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Çengelli köyüne getirildi. Amca Yaşar Şen, yeğenin Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden geçen yıl mezun olduğu ve 1 yıl Kayseri’de görev yaptığını anlattı. Ardından kadın doğum alanında uzmanlığı kazanarak Ankara Şehir Hastanesi’nde göreve başladığını ifade eden Recep Şen, “1 yıldır Kayseri Devlet Hastanesi acil servisinde çalıştı. 2,5 aydır Ankara’da görev yapıyordu. Söylendiğine göre 36 saat nöbetten sonra, çıkışta kaza başımıza geliyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Son söz. Gencecik hayalleri olan bir kızdı. Uzman olursa memleketine gelip hizmet etmek istiyordu” dedi. Gazetecilerin ‘Nöbetten şikayet ediyor muydu?’ sorusuna cevap veren Şen, “Yok, onları biz konuşmadık. Annesine söylemiş olabilir de bizim bir bilgimiz yok” diye konuştu.

 

 

 

TOPRAĞA VERİLDİ

 

Köy meydanında kılınan cenaze namazına, yakınları, meslektaşları ve Kayseri’deki cezaevinde tutuklu bulunan babası Murat Şen, savcılık tarafından verilen izinle kızının cenazesine katıldı. Cenazede anne Yasemin Şen, kardeşleri Serra Şen ve Arda Şen, güçlükle ayakta durdu. Rümeysa Berin Şen’in cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.

 

HASTANEDEN BAŞSAĞLIĞI AÇIKLAMASI

 

Ankara Şehir Hastanesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Doktor Rümeysa Berin Şen için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “Kıymetli Çalışma Arkadaşımız Dr. Rümeysa Berin Şen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailemizin başı sağ olsun, kıymetli çalışma arkadaşımız Dr. Rümeysa Berin Şen’in mekanı cennet olsun.” denildi.

 

TJOD Gaziantep Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mete Gürol Uğur “ Ankara Şehir Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Asistan Doktoru Rümeysa Berin Şen nöbet çıkışında aracı ile geçirdiği elim bir trafik kazası neticesinde hayatını kaybetmiştir.

Kederli ailesine ve tüm camiamıza baş sağlığı dileriz.

 

TJOD MERKEZ YÖNETİM VE HUKUK-ETİK KURULU ÜYESİ Dr Samet Bayrak bu konuda yaptığı  açıklamada “

Benim bu konuda ki şahsi düşüncem :

Yıllardır günaşırı ve nöbet ertesi mesaiye devam edildiği dile getirilmiştir.Ancak bu konuda yetkili olanlar çözüm üretmediler.Yetkili dediğim kişilerde zamanında asistan iken bu sıkıntıları çektiler ama çabuk unutuyorlar ve idareci olunca aynı şekilde nöbet sistemi devam ediyor, çözüm üretilmiyor.

Ateş düştüğü yeri yakar, hayatını kaybeden meslektaşıma Tanrı’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim.

Hekimlerin çalışma düzeni ile ilgili yıllardır yapılan yakınma ve olumsuz şartların bir türlü   dikkate alınmadığını bizzat yaşayan 46 yıllık bir hekimim. Bu soruna mutlaka bir çözüm getirilmeli,meslektaşlarımın da kendi çalışma koşulları için bir ve araya gelip bilimsel ve günümüz şartlarına uygun fikir üretmeleri gerekir.

Bu konuda karar verici Makam yöneticilerdir.Kendilerine asistanlığının 2 yılını günaşırı nöbet tutmuş bir meslektaşları olarak bu 36 saat nöbet sisteminin insani bir çalışma düzeni olmadığını ifade etmek isterim.

Asistanların bunu değiştirme gücü yoktur,karar verme ve uygulama yetkisinde olanların artık daha fazla can kaybedilmeden bu konuda çözüm üretmeleri gerekir” dedi

 

KHK’lı profesörün asistan hekim kızı trafik kazasında hayatını kaybetti

 

Ankara Şehir Hastanesi’nde 36 saat nöbet tuttuktan sonra aracıyla evine dönmek üzere yola çıkan 25 yaşındaki asistan hekim Rümeysa Berin Şen, park halindeki kamyona arkadan çarparak vefat etti.

 

Ankara Şehir Hastanesi’nde asistan hekim olarak çalışan Rümeysa Berin Şen, Çankaya’da park halindeki araca arkadan çarptı. Şen, kaza anında hayatını kaybetti. Şen’in 8 Şubat 2018’den beri Kayseri Bünyan Cezaevinde kalan, KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Murat Şen’in kızı olduğu belirtildi.

 

Çarpmanın şiddetiyle hurda haline gelen araçta sıkışan ve itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla çıkarılan Şen vefat etti.

 

Tıp fakültesinden yeni mezun olan ve Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) yeni kazanan Rümeysa Şen’in temmuz ayında Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği’nde asistan doktor olarak göreve başladığı, kazanın 36 saatlik gece nöbetinden çıkıp otomobiliyle evine gittiği sırada meydana geldiği öğrenildi.

 

Kamyon şoförünün marketten alışveriş yapmak için aracını yol kenarına park ettiği belirtildi.

 

 

‘HEKİMLERİN SESİNİ DUYUN’

 

Ankara Tabip Odası, sosyal medya hesaplarından kazayla ilgili şu mesajı paylaştı: “Genç bir meslektaşımızı kaybettik… Çok üzgün ve kızgınız! Yoğun iş yükü, gün aşırı uykusuz nöbetlerin yol açtığı çalışma koşulları sonucunda bir #AsistanHekim arkadaşımızı yitirdik.

 

Bir meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Gün aşırı nöbetler ile nöbet sonrası izin olmaksızın insanlık dışı koşullarda çalıştırılan, mobbinge uğrayan, şiddet gören hekimlerin sesini duyun!”

 

Gazeteci Sevinç Özarslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “8 Şubat 2018’den beri Kayseri Bünyan Cezaevinde kalan, KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Murat Şen’in kızı Dr. Rümeysa Berin Şen, bugün Ankara’da geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

 

Ankara’daki kaza öğle saatlerinde Çankaya’da meydana geldi. Nöbetten çıktıktan sonra arabasıyla evine giden Rümeysa Berin Şen, yol kenarında duran kamyona arkadan çarptı. O babaya nasıl haber verdiler, kimbilir ne yaptı.” ifadesini kullandı.

 

“Bugün sabah nöbetini devraldığım eş kıdemim, arkadaşım Dr. Rümeysa Berin sabaha kadar işleri yetiştirmek için stresten uyuyamadığını söyledikten sonra eve dönüş yolunda korkunç bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Geriye yoğunluktan dönemediğim “Bir eksik işim kalmışsa ara” mesajı kaldı. Biz çocukluk hayalimiz olan bu meslek için çocukluğunu yaşamadan büyümüş, devamlı çalışmış, maddi manevi fedakarlıklarla bugünlere gelmiş sadece 25-30 aralığında omuzlarına yüzlerce hastanın sorumluluğunu yüklenen, hastaların ellerine verilen her türlü şikayet hakkı karşısında savunmasız bırakılan, üzerinden hizmet reklamı yapılan, maaşlarını çoğu zaman eksik, tam aldığında da aylar sonra alan, öldüğünde birkaç taziye mesajı sonrası unutulan, yıllık izinsiz çalıştırılan, 36 saat sıfır uyku mesailerinde maksimum performans beklenen ama her şeye rağmen doktor olmayı seven, çalışan, emek veren, uyumayan, alın teri döken bu ülkede liyakatle bulunduğu konuma gelmiş hakkıyla para kazanan hekimleriz. Ülkemizi çok seviyoruz ama artık burada bu koşullarda çalışmaktan nefret ediyoruz. Biz ölüyoruz. Sesimizi duyup bir bakacak mısınız?”

 

Dr. Ülkü Gürbüz Özbebek(@ulkugurbz)

“Genç bir meslektaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz ve kızgınız. Yoğun iş yükü, gün aşırı uykusuz nöbetlerin yol açtığı çalışma koşulları sonucunda #asistanhekim arkadaşımızı yitirdik.”

 

Ankara Tabip Odası (@ankaratabipoda)

@drfahrettinkoca

#Uykusuz36saat

#kazadeğilcinayet

#rümeysaberinşen

#AsistanHekim

#yorgundoktorlarölüyor

#36saatnöbetolmaz

 

Bugün Rümeysa’yı kaybettik. 25 yaşında gencecik bir doktor vefat etti. Eminim eğer yarın polikliniğe bakıyor olsaydı, gelen hastalar “AMA BENiM MHRS ŔANDEVUM VARDI.” diyecekler, 3 gün sonra unutulacak gencecik Rümeysa, annesi yanacak, kardeşleri yanacak, kardeşleri yanacak....

6. Sınıf ögrencisiyken tıp fakültesinde ayda 10 nöbet tutardık ve zorunlu olan bu nöbetler 36 saatti. İntörnken dedim ki ben uzman olunca nöbet tutmak istemiyorum, Aile hekimi oldum, bir çok cerrahi bölüm 36 saat nöbet tutar, 36 SAAT ve en az ayda 10 adet 36 saatlik nöbet, 36. SAATİN SONLARINA DOĞRU KENDİ ADINI HATIRLAMAZSIN, 36 SAAT NÖBET CİNAYETTİR. Rümeysa ruhun şad olsun, Allah aile sabır versin, seni cennetiyle ödüllendirsin.#ekiim23 #36saatnöbet #rümeysa #rumeysaberinsen