GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Defa Life Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı  Op.Dr.Cem Sundu, göz kapağı estetiği tıbbi adıyla blefaroplasti, son yıllardaki en popüler estetik uygulamalar arasında yer aldığını

Defa Life Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı  Op.Dr.Cem Sundu, göz kapağı estetiği tıbbi adıyla blefaroplasti, son yıllardaki en popüler estetik uygulamalar arasında yer aldığını, yaşlanma ile doğru orantılı olarak alt ve üst göz kapaklarında oluşan sarkmalar dışında genetik olan sebepler, kazalar ya da enfeksiyon gibi nedenlerden dolayı meydana gelen sarkmalar için de ön planda olan bir uygulama olduğunu söyledi.


Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)


Göz Kapağı Estetiği, sarkmış ve fazla kas dokusunun çıkarılması ile alt ve üst göz kapaklarına uygulanan göz çevresinde oluşan dokuların gerdirilmesine yönelik bir uygulamadır.


Yaşın ilerlemesi ile beraber doğal olarak bazı sarkmalar meydana gelir. Bu durumda göz kapaklarında da torbalanma oluşuyor. Aynı zamanda ciltte bollaşma, renk değişikliği ya da gevşeme gibi durumlar ortaya çıkar. Güneş ışınları, düzensiz uyku, aşırı sigara ya da alkol gibi kullanımlar bu süreci hızlandırır. Göz kapağı estetiği ile bu sorunlar ortadan kaldırılır.
Kozmetik estetik diye adlandırılan bu göz kapağı operasyonu, son zamanlarda en popüler estetik uygulamalar içinde bulunuyor. Yaşlanma ile doğru orantılı olarak alt ve üst göz kapaklarında oluşan sarkmalar dışında genetik olan sebepler, kazalar ya da enfeksiyon gibi nedenlerden dolayı meydana gelen sarkmalar için de ön planda olan bir uygulama olmaktadır.
Üst göz kapağı yani "üst kapak blefaroplasti" ameliyatı ,lokal anestezi ile gerçekleştirilir ve 2 üst göz kapağı için yaklaşık toplam 45 dakika - 1 saat sürmektedir.


Alt göz kapağında ise yaşla birlikte torbalanmalar izlenebilir. Bu torbaların alınması işlemine ise "alt kapak blefaroplasti" adı verilir. Bu ameliyat kirpik dibinden cilt kesisiyle veya alt kapak içinden kesiyle gerçekleştirilebilir. Eğer cilt kesisi yapıldıysa, dikişler 1 hafta sonra alınır.


 Göz kapağı estetiği ameliyatı sırasında lokal anestetikler sebebiyle işlem sırasında ağrı olmamakta, ameliyat sonrası ise bir saatte genelde hafif ağrı başlamaktadır. Bu ağrı, buz uygulaması ve ağızdan alınan basit ağrı kesicilerle giderilebilmektedir. İlk 48 saat sonrasında yavaş yavaş normal hayata dönülmekte olduğunu söyledi .

 

 



Anahtar Kelimeler: KAPAĞI ESTETİĞİ