Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam vefat etti

Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam vefat etti

Gaziantep’in alanında önemli isimlerinden birisi olan Mirkelam Göz merkezinin kurucusu ve sahibi Dr. Hüseyin Mirkelam kalp krizi geçirerek hayata veda ettiği öğrenildi

HÜSEYİN MİRKELAM ŞOKU  

İstanbul’da kalp krizi geçirdi  

 

Gaziantepin önemli isimlerinden birisi olan Mirkelam Göz merkezinin kurucusu ve sahibi Hüseyin Mirkelam kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Ailesiyle birlikte İstanbul’da bulunan Hüseyin Mirkelam’ın gündüz saatlerinde tansiyonunun yükseldiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Hastanede tedavi gördükten sonra ayrılan Hüseyin Mirkelam’ın gece saat 24 sıralarında kalp krizi geçirerek hayata veda ettiği öğrenildi.      

 

Sağlık Dünyası Dergisi sahibi Ali Rıza Torun " Geçen hafta bir araya geldik ,uzun süre sohbet ettik, kliniğini gezdirdi, yardımcısı Emel hanımla beraber yeni düşüncelerini anlattı, kahvelerimizi içtik , en kısa zamanda tekrar görüşelim diyerek beni göz muayenesinden geçirdi ve ameliyat önerdi,sıcaklar geçsin Eylülde yapalım güzel bir ameliyat diye defterine not aldı, 25 yıldır tanıdığımız çok başarılı bir Hekimi bir Hemşerimizi bir abimizi kaybettik,Allah rahmet etsin mekanı Cennnet olsun"                                                

 

HÜSEYİN MİRKELAM VEFATI ŞOK YARATTI        

Gaziantep’in alanında önemli isimlerinden birisi olan Mirkelam Göz merkezinin kurucusu ve sahibi Dr. Hüseyin Mirkelam kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Ailesiyle birlikte İstanbul’da bulunan Hüseyin Mirkelam’ın gündüz saatlerinde tansiyonunun yükseldiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Hastanede tedavi gördükten sonra ayrılan Hüseyin Mirkelam’ın gece saat 24 sıralarında kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Sağlık Dünyası Dergisi olarak Dr. Hüseyin Mirkelam’a Allah’tan Rahmet, acılı ailesine başta eşi Nur hanım olmak üzere çocuklarına ve meslektaşlarına başsağlığı dileriz

 

04.07.2022 Pazartesi günü İstanbul Altunizade ilahiyat Fakültesi Camii nde ikindi namazını müteakiben Ümraniye Kocatepe Mezarlığı nda defnedilecektir.Taziyemiz 03-04 Temmuz tarihlerinde İstanbul Esatpaşa taziye evinde,06-07-08 Temmuz tarihlerinde Gaziantep Esen-Bülent Uslu taziye evinde olacaktır.

 

Arşivlerde Dr.Hüseyin Mirkelam 

 

Mirkelam Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam tarafından gerçekleştirilen her iki başarılı ameliyatın ardından yeniden görmeye başlayan Feride Gözek, Dr. Hüseyin Mirkelam’a teşekkür ederek, “Yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

 

-17 dereceden  -0.25 dereceye

 

8 Çocuk annesi Feride Gözek (52) iki yıl önce gözlerinde oluşan rahatsızlık sonucu görme duyusunu neredeyse tamamen kaybetti. 17 Derece miyop olan ve 10 cm ötesini göremeyen Feride Gözek’e Özel Mirkelam Tıp Merkezinde önce kornea nakli yapıldı, ardından da akıllı göz içi mercek takılarak yeniden görmesi sağlandı.

Mirkelam Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam tarafından gerçekleştirilen her iki başarılı ameliyatın ardından yeniden görmeye başlayan Feride Gözek, Dr. Hüseyin Mirkelam’a teşekkür ederek, “Yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

 

Önce Kornea Nakli, Sonra Akıllı Mercek

52 yaşındaki Siverekli 8 çocuk annesi Feride Gözek’e geçirdiği rahatsızlık görme yeteneğini kaybedince tedavi için gittiği Özel Mirkelam Tıp Merkezinde önce kornea nakli gerçekleştirildi. 17 derece miyop gözlere sahip olan ve ancak 10 cm mesafeden görebilen Feride Gözek’e Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam tarafından gerçekleştirilen kornea naklinin ardından görme kaybını ortadan kaldırmak için göz içi akıllı mercek takıldı. Yüzde 99 oranında net görmeye başlayan Feride Gözek Dr. Hüseyin Mirkelam’a teşekkür ederek, “İki yıl önce geçirdiğim bir rahatsızlık sonrası 10 cm ötesini göremiyordum. Bir anda dünya başıma yakılmıştı. Ev işlerimi yapamıyor, yakınlarımdan yardım istiyordum. Ancak iki yıl önce muayene için geldiğim Özel Mirkelam Tıp Merkezinde Doktor Hüseyin Mirkelam beni muayene ederek gözüme uygun bir kornea nakli gerçekleştirdi. Ardından yeni nesil akıllı mercek takılan gözüm artık kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan bütün işlerimi yapmamı sağlayacak kadar net görmemi sağlıyor” dedi.

 

Allah Kimseyi Işıksız Bırakmasın

Yeniden görmeye başlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Feride Gözek, şöyle devam etti: “Göz büyük bir nimettir. Allah kimseyi ışıksız bırakmazsın. Geçirdiğim iki başarılı ameliyat sonrası yeniden eskisinden daha iyi görmeye başladım. Gözlük takmıyorum. Daha önce 17 derece kalın gözlüklerim vardı. Daha önce 10 santim önümü göremezken şimdi gözlüksüz iğneye iplik bile geçirebiliyorum. Sevdiklerimi daha net görüyorum. Artık kimsenin yardımını kabul etmeyip kendi işlerimi kendim yapıyorum. Şimdi gözlüksüz bir hayata başladım. Ameliyatımı başarıyla gerçekleştiren Mirkelam Tıp Merkezi Baş Hekimi Dr. Hüseyin Mirkelam ve ekibine minnettarım. Çok teşekkür ediyorum.”

 

Akıllı Merceklerle Gözlüksüz Hayat

Akıllı mercekle -17 dereceden -0.25 dereceye

17 derece miyop olan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu gözlerde lökom oluşan 8 çocuk annesi Feride Gözek’in yeniden sağlığına kavuşması için iki yıl önce kornea nakli gerçekleştiren ve ardından akıllı mercekle gözlüksüz bir hayata kavuşmasını sağlayan Göz Hekimi Hüseyin Mirkelam yaptığı değerlendirmede, “Feride hanım iki yıl önce bize tedavi için gelmişti. 17 derece miyop ve geçirdiği rahatsızlık sonucu gözlerinde lökom oluşmuş, görme oranı yok denecek kadar azdı. 10 cm mesafeden cisimleri seçebiliyordu. İki yıl önce Göz bankası kanalıyla göz yapısına uygun bulunan kornea hastamıza nakil edildi. Yaklaşık altı ay önce de hastamızın 17 derece miyop olan gözlerine akıllı mercek uygulaması gerçekleştirilerek hastamızın gözlüksüz görmesi sağlandı. Son kontrollerini yaptığımız hastamızın geçirdiği iki ameliyat sonrası çekilen bilgisayarlı göz muayenesi (otorefraktometre) cihazında sadece -0.25 derece kaldığı ve tamamen sağlığına kavuştuğu gözlendi. Yeni nesil akıllı mercekler gerek yakın gerekse uzak görme oranını yükseltirken gözlük ihtiyacını tamamen ortadan kaldırıyor. Hastamıza gözlüksüz yaşamında mutluluklar diliyoruz” dedi.

 

Gözek Ailesinin Mutluluğu Büyük

Yeniden görmeye başlayan ve gözlüksüz bir hayata adım atan 53 yaşındaki 8 çocuk annesi Feride Gözek mutluluğunu ailesi ve sevdikleriyle paylaşırken çocukları annelerinin iki yıl önce gözlükle bile göremediğini, moralinin bozulduğunu, ev işlerini çevresindeki yakınlarının yardımıyla yapabildiğini, iki yıl önce gerçekleştirilen kornea nakli ve ardından uygulanan akıllı mercek sayesinde artık gözlüksüz olarak yeni bir yaşama başladığını ifade ettiler.

Bu yıl birincisi düzenlenen ’1. Geleneksel Sağlık Ödülleri’ töreninde Mirkelam Göz Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezi Baş Hekimi Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam’a sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verildi. Dr. Hüseyin Mirkelam ödülünü aynı törende ’ Yılın Akademisyeni" unvanını alan ünlü Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Mutaf’ın elinden aldı. 
Narkoz Sağlık Dergisi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ve sunuculuğunu ünlü oyuncu İpek Tanrıyar’ın üstlendiği "1. Geleneksel Sağlık Ödülleri" ödül töreninde Mirkelam Göz KBB Tıp Merkezi Baş Hekimi Dr. Hüseyin Mirkelam’a alanında yaptığı başarılı çalışmalar ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verildi. Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam ödülünü geçtiğimiz yıllarda babasına kornea nakli yaptığı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf’tan aldı. 
Gaziantep’te ilk kornea naklini gerçekleştiren Dr. Hüseyin Mirkelam 1997 yılında aynı gün iki kornea nakli yaparak Gaziantep’te doku naklinin önünün açılmasında ilk örnek olmuştu. Dr. Hüseyin Mirkelam yine ilk kez Gaziantep’te göz alanında ilk özel dal merkezini kurarak burada gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlarla dünyanın birçok ülkesinden hastanın Gaziantep’e gelmesini sağlamış ve Gaziantep’te sağlık turizminin nüvelerini atmıştı. Sosyal sorumluluk alanındaki destekleriyle de dikkat çeken Dr. Hüseyin Mirkelam sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda birçok organizasyona destek vererek kentin kültürel yapısının güçlenmesini sağlarken eğitime de önemli destekler vermiştir. Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde babası Aydın Ferit Mirkelam’ın adını taşıyan bir ilköğretim okulu inşa ettiren Dr. Hüseyin Mirkelam anne ve babasının adını taşıyan Gül Aydın Mirkelam Kolejini de inşa ettirerek eğitim için bağışlamıştır. Dr. Hüseyin Mirkelam Birecik’te atıl durumda bulunan yetişmiş insan iş gücünün vasıf kazanması ve ekonomiye katma değer olarak dönmesini sağlamak için yaptırdığı Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi’ni inşa ettirerek Milli Eğitim Bakanlığına bağışlamış, bu gün binlerce insan burada aldıkları mesleki eğitimle yaşamlarına yön vermeye başlamıştır. Sağlık alanındaki en önemli katkılarından birisi de Birecik’in birçok köyünün geçtiği bir kavşakta kendi adını taşıyan Dr. Hüseyin Mirkelam Sağlık Ocağı’nı yaptırarak Sağlık Bakanlığına bağışlamıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Hüseyin Mirkelam Başhekim olarak görev yaptığı Mirkelam Göz Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezinde göz alanındaki hizmetlerini sürdürmektedir. 11- 12-2014  

 

Siyaset Dergisi tarafından düzenlenen Yılın En İyileri anketinde Yılın Hekimi seçilen Dr. Hüseyin Mirkelam'ı, Ferhat Göçer ve Hülya Koçyiğit de kutladı.

Tıp alanında dünya teknolojisini Gaziantep'e taşıyan ve mesleki alanda özellikle maddi imkanlardan yoksun hastalara yönelik uyguladığı ücretsiz muayene ve ameliyatlarla kamuoyu gündemine gelen Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi Baş Hekimi Dr. Hüseyin Mirkelam'ın yılın hekimi seçilmesinin ardından ilk kutlamalar sanat dünyasının ünlü isimlerinden geldi. Dr. Hüseyin Mirkelam gibi kendisi de Şanlıurfalı olan ünlü sanatçı Ferhat Göçer, "Hemşehrimle gurur duyuyorum. Adını sıkça duyuyordum. İnsan odaklı sosyal içerikli bütün projelerde Mirkelam'la birlikte ortak hareket edebilirim. İnsanlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Yılın En İyileri ödüllerine memleketimden kendi alanında dünya çapında bir üne sahip olan Dr. Hüseyin Mirkelam'ın da seçilmiş olması benim için bu töreni daha anlamlı kılmıştır. Her şey ülkemiz ve milletimiz için" dedi.

Sinema dünyasının ünlü yıldızlarından birisi olan ve bir dönemin unutulmazları arasına adını yazdırmayı başaran Hülya Koçyiğit de Dr. Hüseyin Mirkelam'ı başarılarından dolayı kutlayarak, "Yaptığınız hizmetleri taktir ediyorum. Tıp alanında gerçekleşen yenilikleri yakından takip etmeniz ve Güneydoğu Anadolu'ya taşımanız bölge insanları için olduğu kadar ülkemiz ve tüm insanlık içinde önemli bir hizmettir. Diğer taraftan kalkınmanın olmazsa olmaz ayağı olarak bildiğimiz eğitim alanındaki bağışlarınızı ve Türkiye'nin geleceğini kuracak olan çocuklarımıza yönelik yatırımlarınızı taktirle karşılıyor aldığınız ödülün hizmetlerinizi kamçılayacak bir nitelik kazanmasını diliyorum" diye konuştu.

Ödül törenine katılan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İçişleri Eski Bakanı İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, sanayici İmam Altınbaş ve Selim Acar da Dr. Hüseyin Mirkelam'ı kutlayanlar arasında yer aldı. 2010 Yılı Haziran 



Anahtar Kelimeler: Doktoru Hüseyin Mirkelam vefat