GÖRÜNTÜYE TAMAM, SES KAYDINA HAYIR!

GÖRÜNTÜYE TAMAM, SES KAYDINA HAYIR!

Sağlık Bakanlığı 112 Acil Yardım ambulanslarının sürücü kabinlerine hem ses hem de görüntü kaydı alan kameralar yerleştiriyor.

 

Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan acil yardım ambulanslarının sürücü kabinine yerleştirilen ses ve görüntü kaydı alan kameralara tepki var. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu,  “Ambulans kazalarını önlemek için takılan kameraların ses aktarımı yapmasının kazalarla ilişkisini kuramadık.” dedi.

 

Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, 2018 yılında; ambulans kazalarının engellenmesi konusunda Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık  Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı yazının üzerinden 4 yıl geçtiğini anımsattı. Nennioğlu, “ilgili yazı”nın diğer maddeleri tam anlamıyla uygulanmıyorken; bugünler de 112 acil yardım ambulanslarının sürücü kabin içi ile yolunu gösteren görüntü ve ses  aktarımı yapan kameraların devreye girmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi. Nennioğlu, “Ambulans kazalarını önlemek için takılan kameraların ses aktarımı yapmasının kazalarla ilişkisi kurulamamıştır. Ayrıca ambulansın diğer yönleri yani arka ve yan açılar kamera kaydına alınmazken, sürücü kabinin kayda alınması manidardır.” İfadelerini kullandı. 


Nennioğlu, “Ses ve görüntü kaydının anlık aktarıldığı bir sistemin olması oluşabilecek bir kazanın sebebinin incelenmesinden çok ‘Biri Bizi Gözetliyor’ hissini çalışanlar üzerinde oluşturuyor” diye konuştu. 


Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, çözüm önerileri için yapılması gerekenleri ise şöyle anlattı:

"Sorun belli bu saatten sonra çözüm nedir? Sürücü kabini kamerasının mümkünse kaldırılmasıdır. Şayet mümkün değilse; ses aktarımı özelliğinin kaldırılmasıdır. Bu da yapılmayacaksa illerdeki idareci ve teknik personellere anlık izlenmelerin yapıldığı sisteme giriş yetkisi kaldırılmalıdır. Bir kaza olur ve bu kayıtlara ihtiyaç duyulacak olursa; Sağlık Bakanlığı’nın Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden kayıtların resmi kanallar aracılığıyla istenmesi doğru olacaktır. Bu sistem yetkisi sadece bakanlıkta olduğu takdirde personel üstündeki Biri Bizi Gözetliyor algısı biraz da olsa kırılacak ve huzurlu çalışma ortamı dönülecektir.”


Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün soruna karşı çözüm önlerine nasıl yaklaşacağının sağlık çalışanları tarafından merak edildiğini de sözlerine ekledi.(egemengzt.com)



Anahtar Kelimeler: GÖRÜNTÜYE TAMAM KAYDINA HAYIR!