GLUTENSİZ ‘BİR BAŞKA KAFE’

GLUTENSİZ ‘BİR BAŞKA KAFE’

Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Gültekin Serdar Tolay:'’Glutensiz Bir Başka Kafe’’ glutensiz gıda üretiminin yanı sıra dezavantajlı bireylerin meslek edinmesi ve istihdamına katkı sağlayan kafedir.'

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığına Bağlı ‘’Glutensiz Bir Başka Kafe’’ glutensiz gıda üretiminin yanı sıra dezavantajlı bireylerin meslek edinmesi ve istihdamına katkı sağlayan kafedir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak glutensiz gıda temininde zorlanan Çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden bireyler için  Glutensiz ‘’Bir Başka Kafe’’yi hayata geçirdi.  Gluten intoleransı olanların ve çölyak hastalarının en büyük problemi dışarıda yemek yiyememektir. Buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisindeki glutene hassasiyetleri nedeniyle her lezzeti gönüllerince tadamayan çölyak hastaları için   glutensiz gıdalar tüketebilecekleri ayrıcalıklı bir mekana kavuşmuş oldular.

           ‘Glutensiz Bir Başka Kafe’  İşgücü piyasasında normal şartlar altında çalışma imkânı kısıtlı olan zihinsel ve ruhsal engelli  kişilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla hayata geçirilen KORUMALI İŞYERİ’ dir. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından’ dan alınan Korumalı İşyeri Statü Belgesi ve İŞKUR Hibe programı ile desteklenen proje; zihinsel ve ruhsal engelli çalışanlarıyla  SOSYAL İŞLETME MODELİNİN en güzel örneklerinden biridir.

          Engelli bireylerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonla,  iş ve meşguliyet alanında edindikleri deneyimlerin  kullanılması, sorumluluk duygusunun ve özgüvenlerinin gelişmesiyle, üreten bireyler haline gelmeleri amaçlanmıştır.

          Diğer bir ayrıcalık ise  ürünlerin tamamen glutensiz olmasıdır. Çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden kişiler için glutensiz ürünler üretilmektedir.

         Çölyaklılar ve Glutensiz beslenmeyi tercih eden bireylerin kolay ulaşarak satın alabileceği ürünlerin üretimi ve tedarik edilmesi sağlanmaktadır.

 

          Yürüttüğü sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yaptığı projeyle de adından sözettirmeyi başardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Gültekin Serdar TOLAY Türkiye ‘ de yerel yönetimlerin  hayata geçirdiği ilk korumalı iş yeri olan Glutensiz Bir Başka Kafe , çölyaklıların günlük yaşantılarını kolaylaştırmayı , Çölyak hastalığı hakkında kamuoyu farkındalığı yaratmayı , glütensiz yiyeceklerin üretimi ve tüketimi ile ilgili hedef kitleyi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz dedi  .‘’ Glutensiz Bir Başka Kafe’’ Projesiyle hem çölyak hastalarına hem de dezavantajlı olan zihinsel ve ruhsal  engelli bireylere umut ışığı olmayı gerçekleştirdik dedi. ASPB VE İŞKUR desteğiyle kurulmuş olan bir tesisdir, diyerek sözünü bitirdi.

 

       Türkiye’de yerel yönetimlerin hayata geçirdiği ilk korumalı iş yeri olan Glutensiz Bir Başka Kafe ‘ de çalışanların 75 ‘i engelli bireylerden oluşmaktadır. Burada istihdam edilebilirlik oranı çok düşük olan engelli bireyler , tüketici konumundan üretici konumuna geçmiştir. Türkiye genelinde diğer belediyelere de örnek olmuş ve proje paylaşımları yapılmıştır.

 

Onlıne Satış ve Gel-Al Yöntemiyle Satış

 

          Glutensiz Bir Başka Kafe , çölyak hastalarının kısıtlı diyeleri sebebiyle hayati öneme haiz özel formüllü un içeren mamüller üreterek , bulmakta zorlandıkları besinlere kolay erişimlerini sağlamayı , çölyaklıların günlük yaşantılarını kolaylaştırmayı , çölyak hastalığı hakkında kamuoyu farkındalığı yaratmayı , glütensiz yiyeceklerin üretimi ve tüketimi ile ilgili hedef kitleyi bilinçlendirmeyi amaçlamaktayız.

          Glutensiz Bir Başka Kafe Covid – 19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında şu sıralar sadece online sipariş ve gel-al yöntemiyle satışına devam etmektedir.

Onlıne Satış sitemize www.birbaskakafe.store üzerinden ulaşabilirsiniz…