Genç asistan intihar etti

Genç asistan intihar etti

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde görev yapmakta olan genç meslektaşımız Dr. Ferhat ÖZGÜMÜŞ'ün vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız , acımız büyüktür, camiamızın başı sağolsun

 

Acımız Büyük

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Radyoloji anabilim dalında görev yapan Arş. Gör. Dr. Ferhat ÖZGÜMÜŞ’ün hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz.

Başımız sağ olsun.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi

 

"Hekim intiharları araştırılmalı"

 

Hekim Birliği

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde görev yapmakta olan genç meslektaşımız Dr. Ferhat ÖZGÜMÜŞ'ün vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Meslek hayatının henüz başında olan bir hekimimizin aramızdan bu şekilde ayrılması, tüm sağlık camiasını derinden sarsmıştır.

Hekimlerin yaşadığı zorluklar, maruz kaldıkları baskılar ve özlük haklarındaki eksiklikler göz ardı edilemez boyuttadır. Bu sorunların çözümü için somut adımlar atılmalı, hekimlerimizin çalışma koşulları iyileştirilmelidir.

Dr. Ferhat ÖZGÜMÜŞ'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz.

 

Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Yakup Gökhan Doğramacı, "Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde yeni göreve başlayan genç asistan Meslektaşımız Ferhat Özgümüş'ün intihar haberini üzüntüyle öğrendik. Meslektaşımızın hayatının baharında aramızdan ayrılması hepimizi derinden sarstı. Son zamanlarda artan Hekim intiharlarının araştırılmasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz." dedi.

 

AHEF tarafından yayımlanan baş sağlığı mesajında, "Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde görev yapan Dr. Ferhat Özgümüş'ün vefat haberini öğrenmiş bulunmaktayız. Genç meslektaşımızın kaybı, sağlık sistemindeki sorunların bir yansımasıdır. Hekimlerimiz, zorlu şartlarda adanmışlıkla çalışıyor. Ancak, yaşadığımız sorunlar, baskılar ve şiddet artık göz ardı edilemeyecek noktaya geldi. Sağlıklı çalışma koşulları hepimizin hakkı. Hekim ölümlerinin araştırılmasını ve somut çözümler üretilmesini talep ediyoruz. Dr. Ferhat Özgümüş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

 

TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu ise "Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Radyoloji bölümünde asistan hekim olarak görev yapmakta olan Ferhat Özgümüş intihar etti. Meslektaşımızın ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

 

Hekimsen Sendikası

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık sistemini düzenlemek ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlamak için parmağını kıpırdatmaz iken daha zor koşullarda çalışmalarına engel de olmamaktadır. Hekimlerin her türlü şiddete, mobbinge ve ağır çalışma koşullarına maruz kalmalarına göz yuman Sn.

@drfahrettinkoca

sayesinde, hekimlerimiz ya kamudan ayrılmakta ya da yaşamlarına son vermektedirler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalında, Araştırma Görevlisi Doktor Ferhat ÖZGÜMÜŞ’ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Hekimsen ailesi olarak,Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Sağlık Bakanı Sn.

@drfahrettinkoca

'ya sormak istiyoruz. Hekimlerin kamuda her türlü korunmasından sorumluluğunuz var iken, hiç mi vicdan azabı duymuyorsunuz?

 

 

Tabip Sen

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü'nde görevli olan Asistan Hekim Dr. Ferhat Özgümüş'ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Bu acı kaybın ardında, hekimlerin ağır çalışma şartları altında ezildiği ve bu koşulların ciddi sonuçlar doğurabileceği gerçeği yatmaktadır.

Kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve meslek camiamıza başsağlığı diliyoruz…

 

 

 

ÇOMÜ Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, "Acımız büyük. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalında görev yapan Arş. Gör. Dr. Ferhat Özgümüş’ün hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun” ifadeleri kullanıldı.

ÇOMÜ Hastanesi, kaybettikleri çalışanları için duydukları üzüntüyü dile getirirken, Ferhat Özgümüş'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi. Olayın detaylarıyla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtilirken, sağlık camiasında ki kayıpların toplum üzerindeki etkileri bir kez daha gözler önüne serildi.

 

 



Anahtar Kelimeler: asistan intihar