Gazişehir 100 Yaşında

Gazişehir 100 Yaşında

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Gaziantep Şube Başkanı Turan Özbay, ''Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutluyor, Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazi'lerimize ise şükranlarımızı sun

TÜRKAV'dan 100. Yıl mesajı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Gaziantep Şube Başkanı Turan Özbay, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


TÜRKAV Gaziantep Şube Başkanı Özbay mesajında ise şu ifadelere yer verdi; "Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler sözüyle başladı iki Gazi’nin gönül bağı. Bu sözle yüz yıllık destan Türk’üm diyen her şehre namzet oldu. Antep, on bir aylık savunmasında 6317 şehidiyle Fransız’ın ve onların uşaklığını yapan Ermeni komitacıların esiri olmadı.  Antepli her zorluğu yendi, her kurşuna göğüs gerdi. Bağırlar yandı, ocaklar söndü, bayrak düşmesin diye kadını kızı eriyle birlikte destanlar yazdı. Antepli açlığa yenik düştü. Antepli aç kaldı, yere düşerken dahi destan yazdı. Antep, Gazi unvanını alırken Gazi Mustafa Kemal’in ulvi sözlerine mazhar oldu.
Bu duyguyla Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutluyor, Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazi'lerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz."



Anahtar Kelimeler: Gazişehir 100 Yaşında