Gaziante'te Prof. ve Doç. Muayehanelerine kapatma kararı alındı.

Gaziante

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün tarihi kararla mercek altına aldığı, vatandaşların sıkça şikayet ederek dile getirdiği üniversite hastanesi bölgesindeki 17 Prof. ve Doç. muayehanelerine kapatma kararı alındı.

 

"Muayehaneleri kapatılan bazı hocalar bu kez de üniversite hastanesinde görev yapmalarına rağmen sosyal medya hesapları üzerinden danışmanlık adı altında özel hastanelere hasta yönlendirerek yüksek ücret talep ettikleri dilden dile dolaşmaya" başladı. Bu durum karşısında Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık müdürlüğü ne gibi tedbir alarak yaptırım uygulayacağı merakla beklenmektedir.  

 

Gaziantep Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan bazı Prof ve Doç hocaların hastaneye yakın bölgede lüks villaları kiralayarak içerisini dayayıp döşediği ve sekretarya görevlisi tarafından 3 bin TL muayene ücreti alındıktan sonra “Hocam sizi hastanede filanca katta odasında bekliyor” şeklinde devletin imkanlarını kullandıkları iddia edilen  o lüks muayehaneler İl Sağlık Müdürlüğüne gelen şikayetler üzerine harekete geçerek tarihi kararla o muayenehanelere kilit vurdurdu. 

 

UÇUK RAKAMLAR İSTENİYOR

İddiaya göre; Bazı Prof ve Doç öğretim görevlileri üniversite hastanesinde görevli olmalarına rağmen özel hastanelerde ameliyat edecek hastasını başka bir hekim adına yatışını yaptırdıktan sonra ameliyat sonrası uçuk rakam ücret aldıkları dilden dile dolaşmakta. Bazı vatandaşlar ise tüm tedavilerinin devlet hastanelerinde yapıldığını fakat ücreti doktorun özel muayenehanesinde tedavi oluyormuş gibi gösterip ücret verdiklerini hatta ameliyatlarda uçuk rakamlar istenildiğini ifade ederek yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.Vatandaşların konuların takibi için SGK il müdürlüğü, Sağlık il müdürlüğünü, maliye bakanlığı ve Üniversite rektörlüğünü göreve davet ederek ilgili kurumların takipçi olmaya davet ettiler. 

 

17 HEKİME İHTAR 

Üniversitede çalışan hocaların, vatandaşları özel muayenehanelerine yönlendirip ücret aldıklarının tespit edilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı ekipleri harekete geçti. Bu uygulamayı yapan hekimlere yönelik 26.09.2023 tarih ve 2023/8 sayılı “Öğretim Üyesi Tabiplerin Muayenehane Açması” ile ilgili yayımlanan genelgeye göre Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nce işlem başlatıldı.  

Gaziantep Üniversitesi’nde görev yapıp 18.01.2014 tarihi sonrası muayenehane açan 17 hekim ile ilgili olarak;  

-5 hekim kendi isteğiyle muayenehanesini kapatmış,  

-5 hekimin Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün Resen kapatma kararı ile muayenehaneleri kapatılmış, 

-4 hekim Gaziantep Üniversitesi’nden istifa ederek muayenehanesinde devam etme kararı almış 

-Mahkemesi sonuçlanmayan 3 hekimin ise muayenehanesi için Bakanlık talimatına istinaden kapatma işlemleri sürdürülmektedir.

(Memohaber)