Gaziantep'e şehit ateşi düştü

Gaziantep

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bulunan Esentepe Hudut Karakolu'na PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen roketatar saldırısında şehit olan Sözleşmeli Er İsmet Aybek'in (23) acı haberi Gaziantep'teki baba evine ulaştı.

 

Sözleşmeli Er İsmet Aybek’in şehit olduğu haberi, yetkililer tarafından Gaziantep'te Yeditepe Mahallesi'nde yaşayan babası İlhak, annesi Meryem ile yakınlarına verildi. Aile bireyleri, aldıkları acı haberle gözyaşlarına boğuldu. 4 kardeşin en küçüğü olan şehit İsmet Aybek'in ailesinin yaşadığı ev ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Yakınları ve komşuları taziye için eve gelmeye başladı.

 

 

Şehit İsmet Aybek, Gaziantep’te dualarla uğurlandı

 

Şehit Aybek için Yeşilkent Mezarlığı’ndaki Kaplan Kardeşler Camisi’nde tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra katafalka konuldu.

 

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Aybek’in naaşı, Oğuzeli ilçesine bağlı Gebe Mahallesi’nde defnedildi.

 

Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, siyasiler ile diğer protokol üyeleri ve silah arkadaşları katıldı.



Anahtar Kelimeler: Gaziantep' şehit ateşi düştü