Gaziantep Üniversitesi'nde büyük eylem!

Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde geçmişe yönelik alacaklarının ödenmediğini iddia eden çalışanlar eylem yaptı.

 

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Asef Bozkuş, hastanenin başhekimliği önünde yapılan eylemin sözleşmeye dahil olmalarına rağmen hastane yönetiminden haklarını alamadıklarını söyledi. Eylem sonrası gazetemize açıklama yapan Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Şevki Eren,  "Söz konusu personel ile ilgili sözleşme 6 ay gecikmeli olarak yapıldı" dedi. Başhekimlikten yapılan bu açıklamanın doğru olmadığını dile getiren Bozkuş ise, “Maaş bordrolarını yayınlayabiliriz. Davalarımız ve kazandığımız haklar ortada. Ödenekler hesaplara yatırılmış olsa neden eylem yapalım. Hastane yönetiminden yapılan açıklamalar tamamen yalandır” ifadelerini kullandı. 

EYLEM YAPTILAR

Sabahın erken saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi önüne giden çalışanlar eylem yaptı. Çalışanlar adına konuşan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Asef Bozkuş, “Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Şube Yönetimi olarak 4 yıla yakındır Tıp Fakültesi’nde yetkili sendikayız. 2020 yılının Kasım ayında sözleşmeye dahil olmamıza rağmen hastane idaresi tarafından imzalanan sözleşme tanınmadı. Hastane idaresi bizim çeşitli girişimlerimize rağmen yönetmeliği uygulamamak adına direnç gösteriyor. 15 tane kesinleşmiş yargı kararımıza rağmen sürekli biz mahkemeye gidiyoruz, paramız pul oluyor. Diğer kurumların hiçbirinin idaresi böyle değil. Böyle despot bir kurum değil. İdareciler döner sermayeyi sanki babasının parasıymış gibi harcıyorlar. Bizim burada toplanma ve haykırmamızın temel sebebi de budur” dedi. 

ÖZLÜK HAKLARIMIZ TANINMIYOR

Bozkuş, “Kampüs işçileri geriye dönük ödemelerini Kamu çerçeveden sonra aldı. 93 bin TL bordro çekmelerine rağmen bizim geriye dönük ödemelerimizin taksitlendirileceği söyleniyor. Döner sermayesinin durumu bizden kötü olan yerlerde ödemeler yapıldı. Bize neden ödeme yapılmıyor? Biz artık art niyet arıyoruz! Her ay kampüsün bordrosu doğru yatıyor bizlerin ödemelerinde ise sayman sıkıntı çıkarıyor. Orada vergilendirmeyi bu ay herkes bin 710 TL üzerinden istisna sağladı biz bin 478 TL üzerinden vergi istisnası sağladık. Adam başı 235 TL zararımız oldu. Hastane kısmında sürekli bir mobbing var ve bitmiyor. Eyleme katılan bazı arkadaşlarımıza bile sorumluları ‘sizinle sonra görüşeceğiz’ tehdidinde bulunmuş.  Hastane içerisindeki durumun özeti şu biz 40 yıla yakındır burada taşeron çalıştık. Bu yüzden hastane idaresi bizi halen taşeron görmekte kamu işçisi olarak görmemekte özlük haklarımızı da tanımamakta. Eylemlerimiz taleplerimiz çözüm bulana kadar devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. 

 

 

HASTANE İDDİALARI YALANLADI 

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Gaziantep Şubesinin gerçekleştirdiği eylemin ardından açıklamalarda bulunan GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Şevki Eren iddialara, “Söz konusu personel ile ilgili sözleşme 6 ay gecikmeli olarak yapıldı. Doğal olarak geçmişe dönük alacak hakkı doğdu. Bu hakta devlet tarafından 3 taksit olarak hak sahiplerine ödenecek. Devlet, alacakların ilk bölümünü bize gönderdi, çalışanların hesaplarına aktardık. Dolayısıyla konunun bizimle bir ilgili bulunmuyor. Burada sorunun sözleşmenin Haziran ayında yapılması ve ücretlerin 3 taksit halinde yatırılacak olmasından kaynaklanan bir sorun olduğunu biliyoruz. Elimizde bilgi, belge ve tarafımıza gönderilen yazılar mevcut’’ yanıtını verdi. (gaziantep27.net)

 

 



Anahtar Kelimeler: Gaziantep Üniversitesi' büyük eylem!