Gaziantep Barosu Sağlık Komisyonu Kuruldu!

Gaziantep Barosu Sağlık Komisyonu Kuruldu!

Sağlık hukuku, tıp hukuku, kamu sağlığı hukuku, biyoetik ve uluslararası tıp hukuku gibi dalları olan geniş bir çalışma alanı.

Sağlık hukuku, tıp hukuku, kamu sağlığı hukuku, biyoetik ve uluslararası tıp hukuku gibi dalları olan geniş bir çalışma alanı. Önemli ve farklı disiplinleri bir araya getiren sağlık hukuku, ülkemizde de giderek önemli bir yere gelmekte. Sağlık disiplinleri ve hukuku bir araya getiren bu alan iki çetrefilli disiplinin zorluklarını da bünyesinde barındırıyor.

 Bu önemli alanda ben de varım diyenlerden biri de Gaziantep Barosu’nda yeni kurulan Sağlık Hukuk’u Komisyonu. Komisyon, kurulduğu Nisan ayından beri renkli çalışmalar ile aktif şekilde sağlık alanında hukuki meselelere dikkat çekmeye çalışıyor. Gaziantep Barosu Sağlık Hukuku Komisyonu, sağlık hukukun temel kavramları üzerine yaptığı sempozyumun ardından yayınladığı kuruluş bülteni ile de hem sosyal medyada hem sahalarda güzel işler yapacağının şimdiden sinyalini veriyor. Komisyon, alanın teorik temelleri ile pratikteki yansımasını hukukçulara öğreterek sağlık hukuku alanında donanımlı hukukçular yetiştirmeyi;  sağlık çalışanları, hastalar ve sağlık disiplini içindeki herkesi koruyan hukuki müesseseleri yaygınlaştırarak toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor. 

Sağlığa dair ve sağlık çalışanları için özel günleri de es geçmeyen bu değerli komisyonun ülkemizdeki sağlık hukuku çalışmalarına ve sağlık alanında hak arayan insanlara ışık olacağına şüphemiz yok! Başarılar diliyoruz…