Gaziantep Üniversitesine 2. Rektör Yardımcısı atandı

Gaziantep Üniversitesine 2. Rektör Yardımcısı atandı

Gaziantep Üniversitesi Rektör yardımcılığına bir atama daha yapıldı. Kahramanmaraş'lı Makina Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Yumrutaş atandı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla Rektör Yardımcılığına tıp kökenli Prof. Dr. Ayşe Balat'ı atamasının ardından, bugünde Mühendislik fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Recep Yumrutaş'ı ikinci rektör yardımcılığına atamasını yaptı. Prof. Dr. Recep Yumrutaş, geçtiğimiz dönem Gaziantep Üniversitesi Rektör adayı olmuştu.  

 

YUMRUTAŞ KİMDİR?


1988 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak Makina Mühendisi oldu. 1989 yılında Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1998 yılında ise hem Gaziantep Üniversitesi hem de Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 2 ayrı doktora çalışması tamamladı. 1998 yılında Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’na, 2000 yılında ise Makine Mühendisliği Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2009 yılı Haziran ayında Doçent oldu. 2015 yılı Nisan ayında ise Makine Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandı.


TÜBİTAK 1001, TÜBİTAK 1002, TÜBİTAK-TEYDEB, Gaziantep Üniversitesi BAP, KOSGEB proje çalışmalarında proje yürütücüsü, yürütücü yardımcısı, araştırmacı ve danışman olarak görev yaptı. Çok sayıda TUBİTAK 1001 projelerinde panelist ve dış hakem olarak, TÜBİTAK-TEYDEB, Sanayi Bakanlığının TEKNO GİRİŞİM ve SAN-TEZ projelerinde hakem ve izleyici olarak görev aldı. Hakemliğini/izleyiciliğini yaptığı TEYDEB projelerini sunan firmalardan bazıları şunlardır; VESTEL (Manisa), INDESİT-ARİSTON (Manisa), BOSCH (Manisa), ARÇELİK (İstanbul), FRİTERM (İstanbul), KONVEYÖR (İstanbul), MEKANO (İstanbul), ZED (İstanbul), ÖZTİRYAKİLER (İstanbul), TEKSİS (Ankara), BARMAK (Bursa), DORUK (Eskişehir) ve SER (Kayseri). Çok sayıda TÜBİTAK-TEYDEB projeleri ile Sanayi Bakanlığı Yatırım Destek Projesi, Horizon2020 projeleri hazırladı ve bu projeler desteklendikten sonra danışman olarak çalıştı.