Gaziantep'te sağlık işçilerini sevindiren sözleşme: İmzalar atıldı

Gaziantep

Gaziantep'te Sağlık sektöründe çalışan taşeron işçilerin maaş zammı konusunda yapılması beklenen toplu sözleşmenin ilki Gaziantep Üniversitesi TIP Fakültesinde yapıldı.'

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesinde taşeron işçi maaşları için sevindiren haber geldi. Yapılan toplu iş sözleşmesinde 2020 maaşlarına göre yüzde 50'nin üzerinde bir artış sağlandı. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 696 sayılı KHK ile 4D kamu işçisi statüsünde çalışan bin 267 işçiyi kapsayan sözleşme hakem heyetine gidilmeden mutlu sonla sona erdi. Yeni zamla evli bir çocuklu işçi 4 Bin 500 Türk lirası alacak 2020 Kasım ayından itibaren geçerli olan sözleşmenin farklarıda önümüzdeki günlerde çalışanların hesaplarına yatırılacak. Hastane personeli olarak, yıllardır taşeron firmaların bünyesinde çalışan ve şuanda 696 sayılı KHK ile 4D kamu işçisi statüsüne kavuşan işçiler için uzun soluklu bir sürecin ardından bu toplu iş sözleşmesiyle nihayet sona ulaşmış oldu. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası öncülüğünde çoğunluğu sağlayarak yetkiyi ele alan sendika, öncelik olarak işçilerin, 17.İş kolu olan sağlık iş koluna alınması işlerini tamamladı ve sonrasında ise 1. Toplu İş Sözleşmesi için kolları sıvadı. Çeşitli görüşmeler sonucunda gerek sendika temsili heyeti gerekse de Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli olmak üzere Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının Genel Başkanı Hakan Toy, Hukuk müşaviri Avukat Kadir Atıcı ve Ankara'dan gelen heyetle karşılıklı anlaşmaya varıldı ve söz konusu sözleşme 01.08.2020-31.07.2022 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2 yıl süreli olarak 17 Şubat 2021 tarihinde imzalanmış oldu.

 

SÖZLEŞMEYLE NELER ELDE EDİLDİ

 

Sözleşme detaylarına ise hastanede görev yapan sağlık işçilerinin kazanımlarında şu ayrıntılar dikkat çekti; ilave tediyenin dışında her yıl olmak üzere 60 günlük ücret tutarında ikramiye, 30+30 olarak İki eşit şekilde (Mart ve Eylül aylarında) verilecek. Yazlık ve kışlık olmak üzere giyim yardımları verilecek. Eylül ayında çocukların öğrenim yardımı olarak, ilkokul 200₺, ortaokul 250₺, lise 300₺ ve üniversite 400₺ verilecek. Ayrıca, eğer işçi kendisi de öğrenim görüyorsa aynı oranda yardım alabilecek. 2021-2022 Yılı Kamu Çerçeve Protokolüne bağlı olarak, Eylül ayında denge ödeneği verilecek. Sosyal yardımlar adı altında 430₺ ödeme yapılacak. Gece Çalışmalarında ücretler 10 farklı olarak verilecek. 2021-2022 Yılı Kamu Çerçeve Protokolü uygulanacak ve Enflasyon farkı da verileceği belirtildi.(megahaber27)