Gaziantep'te koronavirüse yakalanan sağlık çalışanı sayısı!

Gaziantep

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, kentte bin 500'ün üzerinde sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını söyledi

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla,, “Geçtiğimiz aylarda Covid-19’a yakalanan sağlık çalışanı sayısını 740 olarak acıkmıştık. Eylül ayı sonu itibariyle 1500’ün üzerinde sağlık çalışanının Covid-19’a yakalandığını öğrendik” dedi. Tarla, bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine ‘Personel İşlemleri’ hakkında genelgeye tepki gösterdi. Tarla, “Sağlık Çalışanları, Pandeminin ilan edildiği 11 Mart tarihinden bu yana yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Haziran ayı ile birlikte izin iptali kaldırılmış, planlama doğrultusunda çalışanlar izne gitmişti. Sağlık Çalışanları canla başla görevlerine devam ediyorlar. Mart ayından bu yana 1500’ün üzerinde sağlık çalışanı Covid-19’a yakalandı. Her gün bir hekim arkadaşımızın Covid-19’a yakalandığını duyuyoruz. Hem yoğun çalıştıracaksınız, her türlü yoğunlukta çalıştırmaya devam edeceksiniz ve sizin dinlenme hakkınız olmayacak. İstifalar, emeklilik ve yıllık izinler iptal edildi. Sağlık çalışanlarının tüm hakları birden bire kaldırıldı. Kabul edilebilir değil.”

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARI ELLERİNDEN ALINIYOR”

Sağlık Bakanlığının vaka artışına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Tarla, “Sağlık Bakanlığı hem Türk Tabipler Birliğinin vaka artışına ilişkin yaptığı açıklamaları dikkate almıyor hem de tüm sağlıkçıların hakları elinden alınıyor. Sağlık çalışanları zaten tükenmiş durumda, karar ile tükenmişlik daha da artırılıyor. TTB’nin bu nokta açıklamaları oldu. Personelin izin hakkını kullanması gerektiği ifade edildi. Ben de bu hatadan dönüleceğini umut ediyorum. İstifa yasağının kalkmasının ardından istifaların artacağını düşünüyoruz.”

 

COVİD-19’A YAKALANAN SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISI ARTTI

Enfekte olan sağlık çalışanı sayısının arttığını söyleyen Tarla, “Geçtiğimiz aylarda Covid-19’a yakalanan sağlık çalışanı sayısını 740 olarak acıkmıştık. Eylül ayı sonu itibariyle 1500’ün üzerinde sağlık çalışanının Covid-19’a yakalandığını öğrendik.”

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ZOR DURUMDA…

Yapılan tüm toplantılarda sağlık çalışanlarının sorunlarını anlattığını söyleyen Tarla, “Katıldığım tüm toplantılarda, pandemi sürecinin sağlık çalışanları üzerindeki etkilerini anlattım. Maddi ve manevi anlamda kayıpları oldu. Sağlık çalışanları psikolojik olarak zorlanıyorlar. Psiko-sosyal Destek hattı hiçbir zaman oluşturulmadı. Sağlık çalışanlarının bu koşullarda tükenmişlik yaşaması çok doğal” diye konuştu.(gazianteppusula)