Gaziantep'te Emzirme Haftası Etkinliği

Gaziantep

Her yıl 1-7 Ekim’de kutlanan Dünya Emzirme Haftası nedeniyle Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde etkinlik düzenlendi.

Her yıl 1-7 Ekim’de kutlanan Dünya Emzirme Haftası nedeniyle Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde etkinlik düzenlendi.

 

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde düzenlenen emzirme haftası etkinliğinde hastane personeli tarafında hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme broşürü ve hijyen seti dağıtıldı.1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinliğinde,her canlının sütünün kendisine ve bebeğine özel olduğunu hatırlatarak, anne sütünün yavrusu için benzersiz bir besin maddesi olduğuna dikkat dikkat çekildi.

 

 

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğe Hastane Başhekimi Fatma Coşkun, Koordinatör Sibel Cörtük, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Gülten Kartal,Anne Sütü Eğitim Hemşireleri Zehra Güvercin,Müjde Aydın, Çeküs (Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) Birimi S.Nilgün Kaleoğlu ve Hülya Durdu Bayır katıldı.

 

 

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Fatma Coşkun 1- 7 Ekim Emzirme Haftası ile alakalı düzenlenen etkinlikte İdeal bir besin olan anne sütü ve emzirme bebek ve anne için sayısız yararlar sağlamaktadır dedi. Sadece anne ve bebek için değil aynı zamanda sosyoekonomik boyutu düşünüldüğünde, emzirmenin toplumsal yararları da göz ardı edilmemelidir şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

Anne Sütü Eğitim Hemşireleri Zehra Güvercin ve Müjde Aydın; 1 - 7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla hastane içerisinde açılan stand’ta Anne ve Anne adaylarını bilgilendirdi.Emzirme konusunda annelerin desteklenmeye ihtiyaçları vardır. Bu destek sağlık personelleri tarafından verilmelidir. Her annenin sütü bebek doğmadan oluşur. Sütün akması için bebeğin doğumdan sonra en kısa sürede emzirilmesi gerekir. Bebeğin anneyle aynı odada kalması emzirme için çok önemlidir. Emzirme ve anne sütü bir çocuğun sağlıklı gelişiminin temel taşı, aynı zaman bir ülkenin gelişiminin de temelidir. Anne sütü hayat kaynağıdır” şeklinde bilgiler paylaştılar.