Gaziantep'in koronavirüs risk haritası güncellendi...

Gaziantep

Koronavirüsün yeniden yükselişe geçtiği Gaziantep'in risk haritası güncellendi. Koronavirüs salgınının alınan tedbirler sayesinde neredeyse kontrol alındığı Gaziantep'ten son günlerde kötü haberler geliyor. Salgının Türkiye'nin bir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’te vakaların yeniden yükseldiğine dair açıklamalar yaptı.

 

BAKAN KOCA UYARDI

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada en büyük riski taşıyan 7 ili açıkladı. Koca, İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman ve Aydın’ın koronavirüste en riskli iller olduğunu duyurdu. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman ve Aydın toplantılarında salgınla mücadelede gelinen noktayı değerlendirdiklerini belirtti.Koca, “İstanbul başta olmak üzere, bu 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görülüyor. Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.

 

VALİ GÜL: VAKA SAYISI YÜKSEK

 

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vaka sayılarının yüksek olduğunu belirtti.Gül, vatandaşlara zorunlu olmadıkça iki kişi bile bir araya gelmesin lütfen” diyerek uyarıda bulundu.

 

Vali Gül, bir başka mesajında ise “Özellikle ev gezmelerinde hasta olanların oranı çok yüksek” açıklamasını yaptı.

 

İŞTE KARŞILAŞTIRMALI GAZİANTEP HARİTASI

 

 

19 Ağustos Gaziantep koronavirüs haritasına göre kentimizde vaka sayıları oldukça yüksek görünse de bu tablo 13 Eylül’de olumlu yönde değişti. 13 Eylül ve 4 Ekim haritaları Gaziantep’te vakaların azaldığını gösteriyor; fakat bugün yani 23 Ekim haritası kentimizde vakaların yeniden yükselişe geçtiğini gözler önüne seriyor.(memohaber)