Gaziantep Diş Hekimleri Bilimsel Etkinlikte Bilgilerini Tazeledi...

Gaziantep Diş Hekimleri Bilimsel Etkinlikte Bilgilerini Tazeledi...

Diş Hekimleri Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Bilimsel Etkinlik’ programı büyük ilgi gördü.

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası etkinlikleri kapsamında bir araya gelen Diş hekimleri ve öğrencileri yeni teknoloji ve uygulamalarla bilgilerini tazeledi. 113. Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası kapsamında Gaziantep-Kilis Diş hekimleri Odası ve Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin  Atatürk Kültür Merkezinde beraber düzenlemiş oldukları bilimsel etkinlik 27.11.2021 tarihinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bilimsel etkinliğe Gaziantep Kilis Diş Hekimleri Oda Başkanı Dr.Dt. M. Yücel Özbaş, Gaziantep Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dt. Aslı Seçilmiş ve çok sayıda diş hekimi ve öğrenci katıldı.

 

 

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Gaziantep-Kilis Diş Hekimleri Oda Başkanı Dr. Dt. M. Yücel Özbaş; Ağız ve Diş Sağlığı’nın önemine değindi. Dişhekimliği sektöründe teknoloji ve bilgilerin hızla geliştiğini, dişhekimlerinin hastalarına daha kaliteli ve donanımlı bir hizmet sunabilmeleri için bu gelişmeleri yakından takip etmelerinin önemini vurguladı. 200’ün üzerinde katılımın olduğu etkinlikte 7 konuşmacı sahne alırken 8 firma katkıda bulunarak bizleri çok mutlu etti dedi.

 

 

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Gaziantep Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aslı Seçilmiş; Toplum ağız ve diş sağlığı uygulamaları göz önünde bulundurulduğunda bizler, diş hekimleri olarak toplumu bilinçlendirmek üzere sorumluluklarımızın farkındalığı içerisinde hareket etmeli, halkımızın bilinç düzeyini artırmalı, soruları birlikte yanıtlamalı ve toplumumuzda hala süregelen ağız ve diş sağlığına yönelik sorunları çözmeliyiz şeklinde ifadeler kullandı. Prof.Dr. Seçilmiş, Büyük fedakârlıklarla Ağız ve Diş Sağlığı bilincini oluşturmak ve iyileştirilmesini sağlamak için çalışan tüm meslektaşlarımızın “22 Kasım Diş Hekimleri Günü”nü kutluyor, güzel bir etkinlik olmasını diliyorum dedi.”

 

 

Doç.Dr. Derya Sürmelioğlu’nun Beyazlatma tekniklerini anlattığı yoğun katılımlı sunumuyla başlayan etkinlikte, sırasıyla Dt. Serhar Köken Anterior ve posterior kompozitleri, Uzm. Dr. Cahide Elif Orhan Akılcı İlaç Kullanımını,  Doç.Dr. Merve Göymen Ortodontik Hareketli Apareyleri, Dt. Önder Özdenkaya CAD/CAM materyallerini, Dr. Öğr. Üy. Gül Keskin Minimal İnvaziv Dişhekimliğini ve son olarakta saat 17:30’da başlayan sunumuyla Doç. Dr. Taha Özyürek Kısa Klinik Endodonti sunumunlarını gerçekleştirdi.

 

 

Bilimsel etkinliğe katılan Diş hekimlerine çekilişle sponsor firmalar tarafından 10 Adet implant, 3 adet Vita renk skalası, 1 Adet cerrahi set, 2 Adet kompozit seti verilirken, katılım gösteren stajer öğrencilere’de 10 Adet aeratör başlığı, 2 kompozit seti, 15 adette çeşitli hediyeler verildi.