Gazeteci yazar Saynur Çetiner vefat etti

Gazeteci yazar Saynur Çetiner vefat etti

Gazeteci yazar Saynur Çetiner vefat etti. Çetiner'in cenazesi yarın Aliağa Mezarlığı'nda defnedilecek.

Gazeteci yazar Saynur Çetiner vefat etti. Çetiner’in bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü biliniyordu. Çetiner’in cenazesinin yarın 12.30 ‘da Aliağa Mezarlığı’nda düzenlenecek törenle defnedilecek. Feminist mücadelenin önemli isimlerinden olan Çetiner için kadın örgütleri de cenaze törenine çağrıda bulundu.

 

Kadın mücadelesi üzerine birçok çalışması ile bilinen gazeteci yazar Çetiner, meslektaşı Baki Koşar anısına hazırlanan Diclenin Gözyaşları kitabında da yazar olarak yer almıştı. Aynı zamanda çevirmen olan Çetiner, Danielle Mitterrand ve Dominique Chalvin ‘in kitaplarını da Fransızca’dan Türkçe’ye çevirdi.(yerelingundemi.com)

 

''Herkese merhaba; Üzücü bir haber için yazmak durumundayım maalesef :( Hastane Dergisi ve Doktor Dergisi Kurucusu Genel Yayın Yönetmeni benim de yazı işleri müdürü olarak yıllarca birlikte çalıştığım Saynur Çetiner’i maalesef dün gece kaybettik :( Benim dergi yayıncılğına girmeme vesile olan bana işi öğreten, prensipli, gerçekten etik ilkelere uygun yayın yapan, ödül törenleri ile de sektörü birleştiren birçoğumuza dost olan, abla olan, sağlık yayıncılığının tartışmasız bence duayeniydi.  Başımız sağolsun.''  Asuman Uğur.