Gazete Bürosuna silahlı Saldırı

Gazete Bürosuna silahlı Saldırı

Islahiyede yayınlanan Islahiyenin Sesi Gazetesi bürosuna silahlı saldırı gerçekleşti.

 

31 mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerinden alakalı olan saldırı ile ilgili Islahiye ilçe emniyet müdürlüğü çalışma başlattı.
31 mart seçimleri sonrasında YRP İslahiye belediye başkan Adayı Mustafa Selimoğlu nun taraftarı olan menzil sofisi kişi tarafından Gazetenin Genel Yayın yönetmeni Abdullah Bilgic e saldırı gerçekleşmişti.
Saldırı sonrası ilçe emniyet müdürlüğü tarafından Gazeteci Abdullah Bilgiç hakkında koruma kararı alınmıştı. Şimdi Gazetenin Yazı işleri müdürü Halil Ibrahim Kurt hakkındada koruma kararı alındı.
Dün Akşam gerçekleştiği tahmin edilen silahlı saldırıda Gazete bürosu kurşunlanmış ve işyerinin camları kırılmış. 
Islahiye ilçe Emniyet müdürlüğü ekipleri konu ile ilgili detaylı çalışma başlatırken silahlı saldırı ile daha önceki saldırı arasında bağlantı olup olmadığını bu saldırıyı kim yada kimlerin ne amaçla yaptığı konusunda titiz bir çalışma yürütüyor.
Gazetenin Genel yayın yönetmeni Abdullah Bilgic saldırılar arasında bağlantı olup olmadığını bilmiyorum. Ancak biz emniyet güçlerimize güveniyoruz. Saldırının faili veya failleri kim olay neden gerçekleşti. Bunların tamamı gün yüzüne çıkacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve hukuk gerekeni yapacaktır. Dedi.
Bu ilçede farklı hesapları olan kişi ve gruplar varsa bu hesaplarına bizi alet etmesinler.



Anahtar Kelimeler: Gazete Bürosuna silahlı Saldırı