GAÜN SAĞLIK NEFERLERİNİ MEZUNİYET TÖRENİYLE UĞURLADI

GAÜN SAĞLIK NEFERLERİNİ MEZUNİYET TÖRENİYLE UĞURLADI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı.

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı. Öğrencilerin kep fırlatma sevincini yaşadığı törende aileler de çocuklarının mutluluğuna şahitlik etti.

Mezuniyet programının açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, sağlık sektörünün öneminden bahsederek, mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Balat, “Sizler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun kuruluş amacına uygun olarak, sağlık hizmetlerinin akılcı bir şekilde üretilmesine katkıda bulunacak, sağlık hizmetlerindeki ilerlemelere yardımcı olacak, ekip çalışmalarını önemseyen, üretken, nitelikli sağlık elemanları olarak aramıza katılacaksınız. Öyle ki tıpkı hekim ve hemşireler gibi, sağlık sisteminin vazgeçilmezi olacaksınız” ifadelerini kullandı. 

Önceliklerinin ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli yardımcı sağlık elemanları yetiştirmek olduğunu GAÜN Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Prof. Dr. Erdem Gümüşburun, mezun olma başarısını gösteren öğrencileri tebrik etti.Prof. Dr. Gümüşburun, “Yüksekokulumuz, evrensel değerler ışığında bilim ve teknoloji birikiminden yararlanarak, ülkemizin gereksinim duyduğu sağlık hizmetleri alanında, ön lisans düzeyinde üstün nitelikli ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler görev edinmiştir” dedi. 

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Selver Çoban ise “ İki yıl önce buraya gelirken yaşadığım korku ve endişeni yerine bugün buradan sevinçli ve gururlu bir şekilde ayrılmanın mutluluğu içerisindeyim. Eğitim-öğretim süresi boyunca emeği geçen başta ailem olmak üzere hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program birincileri ile MYO'da derece yapan öğrencilerin ödüllendirildiği program, öğrencilerin anı belgeleri almaları, sağlık andının okunması ve kep atma töreni ile sona erdi.