GAÜN ‘Romatoloji Kliniği’ hizmet vermeye başlamıştır

GAÜN ‘Romatoloji Kliniği’ hizmet vermeye başlamıştır

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma Hastanesi’nde ‘Romatoloji Kliniği’ hizmet vermeye başlamış bulunmaktadır.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma Hastanesi’nde ‘Romatoloji Kliniği’ hizmet vermeye başlamış bulunmaktadır. Romatoloji kliniğinde iki poliklinik, bir biyolojik tedavi polikliniği, ayaktan tedavi ünitesi ve yatan hasta servisi ile sağlık hizmeti sunulmaktadır. Klinikte romatizmal hastalıklarda dünyada ve ülkemizde kullanılan tedavilerin hepsi uygulanmaktadır. Yeni geliştirilen tedavilerin takip edilmesine özen gösterilmekte, güncel tedavi klavuzlarına uygun şekilde tedavi edilmektedir.  Ayrıca ülkemizde az sayıda merkezde yapılabilen plazmaferez tedavisi de başarı ile yapılmaktadır. Birden fazla bölümü ilgilendiren sorunu olan hastalar multidisipliner yaklaşım ile  değerlendirilmektedir. Romatoloji bölümünde bunların yanında eğitim ve öğretim faaliyetleri çerçevesinde; tıp fakültesi öğrencileri ve asistan hekim eğitimleri ile akademik olarak  bilimsel çalışmalar da devam etmektedir.

 

 

Romatoloji iltihaplı romatizmalar olarak bilinen romatoid artrit, ankilozan spondilit, sedef romatizması, gut, Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF), Behçet hastalığı, vaskülitler, bağ doku hastalıkları (sistemik lupus eritematozus, sjögren, skleroderma, myozit vb) ve sarkoidoz gibi hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenmektedir. Ayrıca fibromiyalji ve osteoartrit de romatoloji kliniklerinde tedavi edilebilen hastalıklarlardır.

 

 

1983 yılında Adıyaman’da dünyaya gelen Dr. Öğretim Üyesi Orhan Zengin 2007’de Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. 2012 yılında iç hastalıkları uzmanlığı ve 2017 yılında romatoloji uzmanlığı eğitimini Gaziantep Üniversitesi’nde tamamladı. Daha önce Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gaziantep Dr Ersin Arslan Eğitim ve Araştıma Hastanesi’nde görev almıştır.