GAGİKAD’tan Muhteşem ‘’Kurtuluş Konseri’’

GAGİKAD’tan Muhteşem ‘’Kurtuluş Konseri’’

Gaziantep’in kurtuluşunun 100. Yıl dönümü nedeniyle, Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) tarafından düzenlenen “Kurtuluş Konseri” unutulmaz anlara sahne oldu. Katılımcılar, gerek etkinliğin içeriği ve organizasyon

Şehitkamil Belediyesi Kültür Merkezi (ŞKM)’nde gerçekleşen organizasyona, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, CHP Gaziantep Önceki Dönem Milletvekili Akif Ekici, AGİDER Başkanı Emine Erdem, STK Başkanları, iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra bin kişiyi aşan seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

 

SİYAH GÜZELDİR

 

Günün anlamı, ruhu ve 6 bin 317 şehidimizin anısına, tüm konuklar geceye siyah kıyafetlerle katıldı. Tüm konukları yönetimi ve üyeleri ile birlikte kapıda karşılayan ve tek tek ilgilenen, gecenin ev sahibi, GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek “Siyah güzeldir, anlamlıdır. Kurtuluş günümüzü kutluyoruz. Bu elbette ki eğlenilmesi gereken bir etkinlik. Ancak aynı zamanda kurtuluşu ve bu güzel ülkeyi, şehri bize kanlarıyla, canlarıyla armağan eden 6 bin 317 şehidimiz ve sayısız gazilerimiz var. Onların anısına duyduğumuz saygının ve minnettarlığın bir göstergesi olarak gecenin rengini siyah olarak belirledik. GAGİKAD bir kadın STK’sı. Kadınlar mükemmeliyetçi ve detaycıdır. Belki konuklarımız siyah kıyafet isteğimize şaşırmıştır ama sonuçta ne kadar güzel bir tablo ortaya çıktı görüyorsunuz” dedi.

 

 

Vali Davut Gül ve Gülden Gül Hanımefendi,Gaziantep’in kurtuluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında  GAGİKAD tarafından düzenlenen Candan Erçetin 100. Yıl Kurtuluş Konserine katıldı. Programda Vali Gül’e, 100. Yılda Yüz Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası nedeniyle plaket takdim edildi.

 

LEYLEK, “DEĞİŞİM RÜZGARLARININ ÖNÜNDE YELKEN OLACAĞIZ”

 

Konukların ve protokolün tamamının salonda yerini almasının ardından gece İstiklal Marşı’mızın okunması ve saygı duruşu ile başladı.

Gecenin ev sahibi olarak GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek, açılış konuşmasını yaptı ve “Ölürsem Şehit, yaşarsam Gazi olurum, dediler. 6 bin 317 şehit verdik. ‘Bittiler’ dedikleri yerden dirildik. Ve ilelebet aşamaya devam edecek olan şehrimiz büyük bir onurla Gazi oldu. Tarihin içinde bitmek bilmeyen kadına şiddet ve taciz işte o kanlı günde geçmişimize kazındı. Hatice Anasına Fransız askerlerinin elle ve sözle tacizine daha 14 yaşındayken taşla savunma yapacak cesarete sahip olan, evladımız Mehmet Kamil, düşmanın süngüsü ile orada can verdi. Gaziantep’;in köklerinde var olan savunma ve birlik duygusunu ateşleyen Şehit Kamil’imiz işte bugün bu salonda adı ilelebet yaşayarak içimizdeki birlik beraberlik ateşini yakmaya devam etmektedir. Hatice Ana’ya olan gibi kadına şiddetle, sözlü ve psikolojik tacizle her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadının aklını sevgi ile birleştirerek, Gaziantep sevdalısı tüm hemşehrilerimizi bir araya getirerek, bu gece şehrimizin en güzel birlik beraberlik mesajını sizlerin de değerli katılımı sayesinde en güçlü şekilde veriyoruz. Yaşadığımız zaman diliminde, dünyada savaşlar artık topla tüfekle yapılmıyor. Ekonomik savaşlar, sağlık savaşları, doğal rezerv savaşları ile birlikte psikolojik savaşlar kullanarak ülkelerin çökertilmeye çalışıldığının gayet bilincindeyiz. Bu yüzden toplumda kadının yerinin sağlamlaştırılması, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve çalışma hayatında ayrım yapılmamasının sağlanması misyonunu gerçekleştirerek, kadının güçlü duruşunu temsil etmek ve genç kızlarımıza rol model olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyoruz ki, tüm kadınlar başardığımız işler ve yetiştirdiğimiz evlatlarımız ile çok daha güzel günlerin kapısını aralayacağız. Toplumun akıl ve sağduyu sahibi, iş sever neferleri olarak yardım elimizle birçok yarayı sarıp, kadınların uğradığı haksızlıklara karşı dik yürüyüşümüz ile değişim rüzgarlarının önünde yelken olacağız. Bugün kendi inşa ettiğimiz gemimizde, sefere çıktığımız 60 iş kadınımızla ve tarihten aldığımız derslerle, ekonomi, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal bilinçlendirme çabalarımızı son raddeye çıkarıp, şehrimizdeki kadınlarımıza yol açmaktayız. Aynı unvanı taşımaktan ve hemşehrimiz olmasından onurlandığımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’;ün de dediği gibi, ‘Onlar sadece Gaziantep’i değil bir tüm vatanı kurtardılar’ sözünü özümseyerek, tarihi kanla yazılmış kıymetli topraklarımızın üzerinde yeni yüzyılın işgallerine karşı her zaman birlikte savaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

Gaziantep 100. Yıl Kurtuluş Konseri Ana Sponsoru olan, Özel Bossan Hastanesine GAGİKAD tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir. Hastane adına takdim edilen plaketi, hastane Baş Hekimi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Sayın Prof.Dr. Mesut ÖZKAYA kabul etti.

 

ERDEM, “GAZİANTEP GÜNEYDOĞU ANADOLU’;NUN TİCARET KAPISIDIR”

 

İstanbul’dan bu özel geceye katılmak için gelen Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem, Gaziantep’in iş potansiyeli ve girişimciliği ile Güneydoğu’;nun ticaret kapısı olduğunu vurgulayarak, “Böyle bir karakteristik özelliği taşıyan bu güzel güzide ilimizde girişimcilerin potansiyelinin de çok yüksek olduğunu biliyoruz. Başkanlığını yürüttüğüm KAGİDER  2002 yılında Türkiye’;de kadın girişimciliğini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla 37 girişimci kadın tarafından kuruldu. Bugün 400’;e yakın üyemiz ile Türkiye ekonomisinin yüzde 8’ini temsil ediyor ve 46 farklı sektörde çok başarılı kadın girişimciler ile yolculuğumuza devam ediyoruz. KAGİDER’de hem kadın girişimciliğinin hem de kadın istihdamın artması için neredeyse 20 yıldır kadın girişimcileri desteklemek, cesaretlendirmek ve özellikle de bilgilendirmek misyonunu üstlenmiştir. Kadın girişimcilerimize, işlerinde yol haritası çizmek, temel konularda yanlarında olabilmek ve fırsatları değerlendirmeleri adına pazarlara erişimleri konusunda destekler sağlamak üzere 20 yıldır çalışıyoruz. Birçok projemizin etkinlikleri Gaziantep’;te gerçekleştirdik. Müthiş çalışkan ve başarılı kadın girişimcilerle Gaziantep’;te bir araya geldik. Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Üniversiteler ve tabii ki, Büyükşehir Belediyesi’;nin işbirliği ve desteklerini her zaman yanımızda hissettik ve hissetmeye de devam ediyoruz. Sonsuz teşekkürler ediyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, kadınların özellikle güçlendirilmesi ve desteklenmesi konusunda şehrinizde gerçekleştirdiği çok önemli projeleri takip ediyor, destekliyor ve takdir ediyoruz. Gaziantep’;in çok değerli kadın girişimcileri de bizim KAGİDER’in üyeleri arasında yer alıyor onların başarılarını da yakından takip ediyoruz. Etmeye ve elimizden gelen her desteği vermeye devam edeceğiz. Bu özel ve onur duyulası etkinliği düzenleyen arkadaşlarımı kutluyor, bu güzel günleri yaşamamıza vesile olan tüm Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi, kahramanlarımızı saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi.

 

 

BAŞKAN ŞAHİN, “TOPLU ATAN YÜREKLERİ TOP SİNDİREMEZ”

 

Gecede bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in 6 bin 317 şehidin emanetinin taşıyıcısı olduğunu vurgulayarak, “Rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’;ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ dediği ruhun en güzel örneğini gösteren şehirdeyiz. Evliya Çelebi’;nin ‘Bu şehri anlatmaya ne dil kalem yeter’ diye tarif ettiği, ‘Şehri Cihan, dünyanın göz bebeği’ Gaziantep’teyiz. Şahinbey’in “Cesedimi çiğnetmeden bu Antep’;e girdirmem” dediği yerdeyiz. Şahinbey’;in, Şehitkamil’;in torunlarının şehridir Gaziantep. Karayılan Destanı’;nı yazan, 6 bin 137 şehit vererek kurtuluşa koşan, destan destan, bayrak bayrak koşan bu şehir bizim. Bu yüzden bugün aranızda olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Toplu attıkça yürekler onu top sindiremez. Söz konusu vatansa, ‘canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyenleriz biz. 100. kurtuluş yılımızdayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Çocukları eğitim hayatına devam etsin diye çalışan kadınlarımız vardı bizim. Bu kadınların mecliste temsil edilmesi gerekiyordu. 1930’;lu yıllarda dünyada kadının adı yoktu ama Anadolu kadını bunu hak ediyordu. O yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi’;ni kadınıyla erkeğiyle birlikte kurdu. O koşullarda kadın oranı yüzde 4’tü. Alkışlıyorum. Kadın milletvekili olarak alkışlıyorum. Biz de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘Gayret bizden Zafer Allah’;tan olsun’ dedik ve bu temsil oranı hayal edilmeyecek oranlara getirdik. Daha da artacak inşallah. Kadın olmadan erkek, erkek olmadan kadın olmaz. İkisi el ele vermeden hiçbir şey olmaz. Bu güzel organizasyonu yapan kadınlarımızla ve tüm kadınlarımızla birlikte, her yerde olduğu gibi ülke kalkınmasında da en önde yürüyeceğiz. Günümüz kutlu olsun” cümlelerini kullandı.

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, Türk Devleti’nin, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle ilgili tüm kurumlarıyla birlikte kararlı bir mücadele içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Bütün telefonlara yüklenebilen KADES isimli programımız var. İçişleri Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu KADES programı için kadınlar biraz temkinli yaklaşıyor. ‘Ben KADES programı yüklersem çevremde sanki şiddetle ilgili şiddete uğrama ihtimali ile ilgili bir tehdit varmış’ algısı oluşacağını düşünüyorlar. Hiç böyle düşünmeyelim. Program sadece sizin şiddete uğramanızla ilgili değil. Şiddete uğrayan herhangi birini gördüğünüzde KADES programı sizi tek tuşla emniyet birimlerine ulaştırabilecek. Belki de bir insanı şiddetten hatta daha kötüsünden koruyabileceksiniz. Bu hem insani görevimizdir hem de kadına yönelik şiddetle ilgili mücadele eden kurumlara vereceğimiz önemli bir destektir. Bu konuda hassasiyetinizi ve desteğinizi rica ediyorum. Öncelikle bizi bir araya getiren Beril Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Sponsorlarımıza da teşekkür ediyoruz. 100. Yılı farklı duygularla yaşıyoruz. Öncelikle kurtuluşumuz var. İşte bu konserle kurtuluşumuzu kutlayacağız. Bu özel tarihi Cumartesi gününe kadar en üst düzeyde kutlayacağız. Bir şehir, bir ülke düşmanlardan kurtulmuş oldu. Ve 6 bin 317 şehidimiz var. Bu şehitlerimizi her platformda anmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda da bir başarı hikayemiz var toplu iğne yapamayan bu şehir bir yılda 10 milyar dolar ihracat yaptı. Dolayısıyla da ikinci yüzyılın önsözü yazılırken, nasıl 21. Yüzyılda Gaziantep savunması Gaziantep Kurtuluşu, ikinci Çanakkale diyorsak,  şimdi de aynı önsözle ayrı bir hikayemiz olacak. Burada en büyük gücümüz sizlersiniz. En büyük gücümüz sivil toplum kuruluşlarıdır, kadınlarımızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’;ün 4.4 ile başlattığı kadın temsil oranı 2007’;den başlayarak yüzde 17’lere ulaştı. Gönül ister ki bu yüzde 50 olsun 4.4’lerden yüzde 17’lere ulaşan oran inanıyorum ki sizlerin mücadelesiyle sizlerin başarısıyla sizlerin istemesiyle yüzde 50’lere de ulaşacaktır. Ben bu ülkeyi bizlere bırakan, bizlere önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehitlerimize Allah’;tan rahmet diliyorum. Her dönemde bu mücadeleyi veren gazilerimize ve hayatta olan gazi ve şehit yakınlarımıza sağlık sıhhat afiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından, geceye katılan protokol üyeleri, etkinliğin sponsorlarına plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

 

 

ÇIPLAK AYAKLI KONTES

 

Plaket töreninin ardından etkinliğin yıldızı olan Candan Erçetin sahneyi devraldı ve kelimenin tam anlamıyla ‘unutulmaz bir gece’ yaşattı.

En güzel şarkılarını gecenin konuklarıyla birlikte seslendiren Erçetin, sesi ve dansları kadar, yaptığı esprilerle de konuklara hoş anılar armağan etti.

Sahneye yalınayak çıkan Erçetin, en unutulmaz şarkılarını modern dansların ve halk danslarının güzel örnekleriyle süsleyerek, seyirciden “Çıplak ayaklı kontes” iltifatını aldı.

İki saatten uzun süre sahnede kalan Candan Erçetin, “Bu gece sizlerle bu özel günü kutlamak benim için onurdu. En kısa sürede tekrar görüşmek dileğiyle, Kahraman ülkemin Gazi Torunları” sözleriyle büyük alkış aldı. Kaynak: www.gaziantepolusum.com