Futbol maçında büyük izdiham 174 kişi öldü

Futbol maçında büyük izdiham 174 kişi öldü

Endonezya'da Persebaya Surabaya ile Arema Malang arasında oynanan maçta çıkan olaylar faciaya dönüştü.

 

Endonezya Premier Ligi’nde Persebaya Surabaya ile Arema Malang arasında oynanan karşılaşmanın ardından stadyum kana bulandı. Kanjuruhan Stadı’nda Persebaya Surabaya’nın Arema Malang’ı 3-2 yendiği maçın ardından çıkan olaylar görülmemiş bir felakete yol açtı.Mücadele oynanırken iki takım taraftarları arasında çıkan kavgaya stadyum polis müdahale etti. Olayları yatıştırmak için polisin kullandığı göz yaşartıcı gaz, tribünleri dolduran taraftarlar arasında paniğe neden oldu.

 

Endonezya'da futbol maçında çıkan izdihamda 129 kişi öldü

 

 

Kavgaya karışan ya da karışmayan yüzlerce taraftar, yaşanan arbedeye müdahale eden polisin sıktığı göz yaşartıcı gazdan korunmak için çıkışlara ve sahaya yöneldi. Yaşanan büyük kaos kısa süre içerisinde izdihama dönüştü. Stadyumda yaşanan felaketin ardından ilk olarak 174 kişinin öldüğü belirtilmişti. Ancak yetkililer sonradan can kaybını 125 olarak düzeltti.

 

Endonezya'da futbol maçında çıkan izdihamda 129 kişi öldü

180 KİŞİ YARALANDI

Afinta, 300'den fazla kişinin tedavi için bölgedeki hastanelere götürüldüğünü, ancak birçoğunun yolda ve tedavi sırasında öldüğünü kaydetti. Yaklaşık 180 yaralı arasında durumu ağır olanların bulunduğunu anlatan Afinta, ölü sayısının artabileceğini ifade etti.



Anahtar Kelimeler: Futbol maçında büyük izdiham