FETÖ'den aranan eski rektör, hastanede yakalandı

FETÖ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturması kapsamında 2017'den bu yana aranan eski Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, tedavi için gittiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yakalandı.

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 2017 yılında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve 5 yıldır hakkında yakalama kararı bulunan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, bugün tedavi amaçlı Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gitti.

 

Polis ekiplerince yakalanan Hoşcoşkun’un, rahatsızlığı nedeniylebir süre hastanede tedavi olacağı, bu sürede polislerin refakat edeceği öğrenildi.(Hür ri yet)

 

 

‘Görevden alan görevden alındı’

Eğitim Sen, Hoşcoşkun’un açığa alınmasını değerlendirdi: Rektörün meşruluğu yoktu.

 

İzmir’de Eğitim Emekçileri Sendikası, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un açığa alınmasını hakkında açıklama yaptı. Hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle açığa alınan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un yerine vekaleten YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atanmıştı.

 

‘GÖZÜMÜZDE MEŞRULUĞU YOK’

 

Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Üniversiteler ve KYK Şubesi adına açıklamayı Mali Sekreteri Aydın Arı okudu. Arı “Hoşcoşkun, 12 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde dördüncü olmasına rağmen rektör olarak atandı. Hoşcoşkun, barışı savunan akademisyenlerin üniversiteden atılmasına ön ayak olmuş, öğrencilere hukuksuz soruşturmalar açmış ve 50’den fazla öğrenciye 3 yıla varan uzaklaştırma cezaları verdi. YÖK ve Cumhurbaşkanlığı eliyle Ege Üniversitesi’ne yerleştirilen rektör şimdi yine aynı ellerce açığa alındı. Şimdi, demokratik yollarla gelmemiş olan bir rektörü Ege Üniversitesi’nin gerçek sahiplerinin, emekçilerinin ve öğrencilerinin ne kadar sahipleneceğini göreceğiz. Emekçilerin sesine kulaklarını tıkayan, öğrencilerini duymayan, görmeyen, sendika olarak randevu taleplerimizi defalarca cevapsız bırakan bir rektörün bizim gözümüzde meşruluğu yoktur’’ dedi.

 

Hoşcoşkun hakkında ne zaman ve hangi konularda soruşturma başlatıldığının ilgili makamlarca derhal kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini vurgulayan Arı “Zira açığa alma ile sonuçlanan bir soruşturmanın birkaç aya varan bir geçmişi olmalıdır ve bu süre zarfında üniversite bileşenlerinin hak kayıpları ile sonuçlanan bütün idari işlemler ve tasarruflar ivedilikle geri çekilmeli ve soruşturma konusu yapılmalıdır. Şimdi Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un açığa alınması bir kez daha ihraçlardaki hukuksuzluğu gündeme getirmiştir. İhraç edilen arkadaşlarımız derhal geri alınmalıdır! Emekçilere ve öğrencilere açılan soruşturmalar derhal kapatılmalı, verilen cezalar geri alınmalıdır’’ dedi.

 

Bu süreçte, öğrencilere verilen cezaların bir kısmının 10 Ekim katliamından kaynaklanan 1,5 yıl önce ki cezalar olduğunu, bir kısmının da 6 Kasım 2015 yılında ki YÖK protestosu, bir kısmının ise 11 Ocakta ki ihraçlarla ilgili protesto eyleminden kaynaklandığına dikkat çeken Arı, 1,5 yıl önce ki eylemle 1,5 ay önce ki eyleme aynı anda cezaları yağdırmışlar’’ dedi.(01 Mart Çarşamba 2017/DUVAR)



Anahtar Kelimeler: ' aranan rektör hastanede yakalandı