Erzurum'da 5,1 büyüklüğünde deprem!

Erzurum

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde saat 15.40'ta bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 5,1 derinliği ise 7 km olarak belirtildi.

AFAD açıklamasında ayrıca "Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi. Kandilli'den yapılan açıklamada da depremin büyüklüğü 5,2 derinliği ise 5 km olarak kaydedildi.

 

"3 KÖYDE YIKILAN EVLER VAR"

 

Erzurum Valisi Okay Memiş ise, "Bizzat olay yerine doğru hareket halindeyim. İlk edindiğimiz bilgiye göre 3 köyde yıkım olduğuna ilişkin ihbarlar aldık ancak can kaybına ilişkin olarak Allah'a şükür bir haber yok. O yıkıntı olan yerler devlet tarafından yapılacaktır. Deprem konusunda tecrübeliyiz artık. Bütün imkanlarımızla elimizden geleni yapacağız. Çok olumsuz bir durum şimdilik gözlemlemiyoruz." dedi.

 

BÜTÜN KÖYLERLE İRTİBATIMIZ VAR

 

Memiş açıklamasına şöyle devam etti: "Bütün köylerle irtibatımız var. Jandarma AFAD ekiplerini bütün köylerimizi koordine etmiş durumdayız.Telefon hatlarında bir problem gözükmüyor. Devlet olarak haberleşmeyi sağlıyoruz. En son İçişleri Bakanımız, bizzat sayın Süleyman Soylu Bey'in takip ettiği AFAD bilgilendirme toplantılarına katıldım bizzat. Öncesi ve sonrasında neler yapılabilir diye. Biz bu çalışmaları köy köy tatbikatlarla yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin rakımda yaşıyoruz biz. Burada kış şartları da çetin geçer. Karla mücadele, sel gibi felaketlerle ne şekilde davranmamız gerektiğine dair bunun eğitimini veriyoruz. Ne kadar mücadele yaparsanız yapın, afet bir krizdir, orada biraz şaşırabilirsiniz. Devletimiz ve devletimizin diğer birimleri bu konuda epeyce tecrübeli. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Hepsine geçmiş olsun diliyorum."

 

2 KİŞİ ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

 

Vali Memiş ayrıca, Topçu Mahallesinde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin mahallelerde tarama faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Memiş, "Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişi sağ çıkarıldı. Ekiplerin bölgede çalışmaları devam ediyor." dedi.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 

Erzurum Valiliği de, Köprüköy ilçesinde meydana gelen depremle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Köprüköy ilçesinde 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. İl merkezinden de hissedilen deprem sonrası AFAD, Karayolları, Jandarma, Emniyet ve belediye ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylere intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamışlardır. Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır" denildi.(Habertürk)