Ertelenen Büyük Eczacı Mitingi 27 Kasım’da yapılacak!

Ertelenen Büyük Eczacı Mitingi 27 Kasım’da yapılacak!

Büyük Eczacı Mitingi için yeni tarih belli oldu. Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada mitingin yeni tarihinin 27 Kasım olduğu açıklandı.

 

16 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek olan Büyük Eczacı Mitingi Bartın Amasra’da yaşanan maden faciası nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamada mitingin en uygun zamanda yeniden gerçekleştirileceği kamuoyuyla paylaşılmıştı. Eczacı mitinginin yeni tarihi belli oldu.

 

Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası tarafından alınan kararla Büyük Eczacı Mitingi’nin yeni tarihi 27 Kasım olarak belirlendi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

“Eczanelerinde hizmet sunan meslektaşlarımızla, kamuda görev yapan eczacılarımızla, eczane çalışanlarımızla, eczacılık fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerimizle, akademisyen hocalarımız ve halkımızla birlikte 27 Kasım Pazar günü Ankara’da taleplerimizi tek ses tek yürek dile getireceğiz.”

 

Türk Eczacıları Birliği yayınladığı açıklamada taleplerini şu sözlerle sıraladı:

 

İlaç Fiyat Kararnamesinde yapılacak kar oranı ve barem artışlarının enflasyon, ilaç fiyat artışları ve yeniden değerleme oranı gibi bir standarda bağlanarak güncellenmelerin yapılacağı yeni bir model oluşturulması,

 

Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan ilaç alım protokolünde gerçekçi iyileştirmeler yapılması,

 

Kamuda görev yapan eczacılarımızın çalışma koşulları ve özlük haklarında hakkaniyetli düzenlemeler gerçekleştirilmesi,

 

Hastalarımızın cebini yakan yüksek fiyat farklarının kaldırılması,

 

İlaç yokluklarına son verilmesi,

 

Uluslararası standartta kaliteli bir eczacılık eğitimi sağlanması adına kontrolsüzce eczacılık fakültesi açılmasına son verilmesi,

 

Sunulan sağlık hizmetinde kalite ve etkinliği artıracak hasta danışmanlık ve takip hizmetleri üzerinden Eczacılara Meslek Hakkı verilmesi.