Erişkin Kemik İliği Ve Kök Hücre Nakil Merkezi

Erişkin Kemik İliği Ve Kök Hücre Nakil Merkezi

Medical Park Gaziantep Hastanesi bölgede hizmete açtığı birbirinden önemli merkezleri, ileri düzey teknolojik yatırımları ile 2022 yılına hızlı bir giriş yaptı.

Medical Park Gaziantep Hastanesi bölgede hizmete açtığı birbirinden önemli merkezleri, ileri düzey teknolojik yatırımları ile 2022 yılına hızlı bir giriş yaptı.

 

Medical Park Gaziantep Hastanesi, tüm altyapısı ve yardımcı branşlarıyla birlikte güvenli bir kemik iliği nakli için gerekli olan tüm hazırlıklarını tamamlayarak, 11 yatak kapasitesine sahip olan Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi’ni hizmete açtı. Geçtiğimiz günlerde hasta kabulüne başlayan Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakli Merkezi, hastane bünyesinde yer almaktadır. Merkezin ruhsatlandırma işlemi T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Öte yandan sağlık yatırımlarıyla Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne büyük katkılar sunan Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba ise merkezin hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, bölgedeki ihtiyaçlar neticesinde sağlık alanındaki yatırımların artarak devam edeceğini vurguladı.

 

 

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba’nın desteği ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhami Kiki’nin öncülüğünde hizmete açılan Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi, ulusal ve uluslar arası standartlara uygun olarak en üst düzeyde hasta güvenliği ve hijyenik koşullar esas alınarak oluşturuldu. 11 yatak kapasitesi ile bölge halkının hizmetine sunuldu. Kemik İliği Transplantasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. İlhami KİKİ, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin Kemik İliği Nakli Merkezi’nin kuruculuğunu üstlenmiş olup, bu merkezde 11 yıl merkez sorumlu hekimi olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Kiki yüzlerce kemik iliği nakli gerçekleştirerek hastalara şifa dağıtmaya devam etmektedir. Kemik İliği Transplantasyon Merkezi Sorumlu Yardımcısı Hekimi Prof. Dr. Deniz Sargın ise uzun yıllar İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Erişkin Kemik İliği Nakli Merkezi’nde sorumlu hekim olarak çalışmış ve çok sayıda kemik iliği nakli gerçekleştirmiştir.

 

 

Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Kiki yeni hizmete açılan Medical Park Gaziantep Hastanesi Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi’nin açılışı ile ilgili yaptığı açıklamada:  ‘’Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Merkezi’miz halkımızın talepleri nedeniyle hizmete açılmıştır. Bu hizmeti halkımıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Merkezimiz, 11 yatak kapasitesine sahip olup, her oda kişiye özel olarak hazırlanmıştır. Hijyenik kurallara azami özen gösterdiğimiz merkezimizde, her odaya iki ayrı kapıdan geçilerek giriş sağlanmaktadır. Merkezimizin ısıtma ve soğutma sistemleri hepa filtreli klima sistemi aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Her odada sıcaklık kontrolü oda içerisindeki kontrol ekranından yapılmaktadır. Medical Park Gaziantep Hastanesi Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi’nde kişiye özel odalarımızda, oda havası günlük olarak en az 12 defa olmak üzere tamamen temizlenmektedir. Pozitif basınçlı odalar ihtiyaç durumunda negatif basınçlı hale getirilebilmektedir. Merkezimizdeki 2 hasta odası gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilme özelliğine sahiptir. Merkezimize çalışanların ve ziyaretçilerin üst düzey önlemlerle giriş ve çıkışları kontrollü olarak gerçekleştirilmektedir. 7 gün 24 saat hizmet veren merkezimizde, kemik iliği nakli konusunda eğitim almış, alanında uzman sertifikalı hemşire ve yardımcı sağlık personelleri görev yapmaktadır. Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi’miz düzenli olarak en üst düzeyde hijyenik koşullar sağlanmak üzere dezenfekte edilmektedir. Hava kalitesi belli aralıklarla test edilmekte ve partikül sayımı yapılarak hepa filtreli klima sisteminin etkinliği değerlendirilmektedir. Bu bağlamda Doğu ve Güneydoğu bölgesi dahil olmak üzere Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi’miz ile tüm halkımızın hizmetindeyiz.’’ dedi.