Epilepsi Tedavi Edilebilir

Epilepsi Tedavi Edilebilir

Defa Life Hastanesi Nöroloji Kliniği Hekimi Uz. Dr. Ali Yavuz Sertpolat; 26 Mart, dünyada “Epilepsi Farkındalık Günü” olarak bilindiğini, Epilepsi’nin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve tedavide geç kalınmazsa olumlu sonuçlar a

Defa Life Hastanesi Nöroloji Kliniğii Hekimi Uz. Dr. Ali Yavuz Sertpolat; 26 Mart, dünyada “Epilepsi Farkındalık Günü”  olarak bilindiğini, Epilepsi’nin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve tedavide geç kalınmazsa olumlu sonuçlar alındığını belirtti.


Halk arasında ‘sara’ olarak da bilinen epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin ani ve kontrolsüz elektrik sinyali yollamasıyla oluşan ve nöbetlerle kendini gösteren kronik bir hastalık. Doğum sırasında veya daha sonra herhangi bir nedenle beyin hasarı yaşayan kişilerde gelişen epilepsi, çocuklarda erişkinlere nazaran daha sık görülüyor.. Epilepsi nöbetleri , sosyal ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilediği ve ilerleyen zamanda kalıcı hasarlar bırakabildiği için tedavide gecikilmemesi büyük önem taşıyor. Toplumda epilepsinin tedavisinin olmadığına yönelik yaygın bir kanı olsa da, gelişen tedavi yöntemleri sayesinde nöbetler kontrol altına alınabiliyor ve  günlük yaşamlarına sorunsuz devam etmeleri mümkün olabiliyor. Yeter ki tedavide geç kalınmasın! Defa Life Hastanesi Nöroloji Kliniği Hekimi Uz. Dr.Ali Yavuz Sertpolat, tedaviden etkin sonuç alınmasında erken tanı ve doğru tedavinin kilit rol üstlendiğine dikkat çekti.

 



Anahtar Kelimeler: Epilepsi Tedavi Edilebilir