En Önde Hemşireler Var Yine!

En Önde Hemşireler Var Yine!

Bir ömrün ameliyathanelerde, servislerde, polikliniklerde yoğun bakımlarda hastaların, yaralıların başucunda tüketilmesinin ne demek olduğunu bilmezseniz hemşireleri anlayamazsınız.. Ben bunların hepsinin çok uzun yıllardır şahidiyim.. .

Prof.Dr.Erbuğ KESKİN: Bir ömrün ameliyathanelerde, servislerde, polikliniklerde yoğun bakımlarda hastaların, yaralıların başucunda tüketilmesinin ne demek olduğunu bilmezseniz hemşireleri anlayamazsınız.. Ben bunların hepsinin çok uzun yıllardır şahidiyim.. .

Sevgili Hemşire kardeşlerim..

Benim hayatımda siz hep vardınız. Babam doktordu ve ben okul olmadığı günler tüm zamanımı hemşirelerle geçirirdim.

10-11 yaşlarındaydım. Amasya Devlet Hastanesinde ameliyat hemşiresi Naciye abla vardı.. Çok güzeldi.. Çok seviyordum onu.. Çok fazla çalışıyordu. Şikayet etmiyordu ama, yalnız kaldığımız zamanlar bana “Sen doktor olduğunda ben de tayinimi senin çalıştığın hastaneye yaptırırım birlikte çalışırız” diyordu hep.

Ama benim doktor olduğumu değil, ilkokulu bitirdiğimi bile göremedi. Merzifon yolunda bir trafik kazasında öldüğünde henüz 20 sine yeni basmıştı...

Yıllarca her hemşire gördüğümde ona benzettim, artık, yüzünü bile hatırlamıyorum doğru dürüst… ama hemşireleri hep sevmiş olmamda Naciye Hemşirenin payı vardır mutlaka... .

Elbette sadece o değil. Yetişmemde onlarca hemşirenin emeği var.

Ameliyata girerken nasıl yıkanacağımı siz öğrettiniz bana, nasıl giyinileceğini, aletlerin adını.. damara girmeyi de sizden öğrendim, bütün meslektaşlarım gibi…Serum takmayı da… hatta bebeğin kucakta nasıl tutulacağını, nasıl besleneceğini….. .

Uzun geceler boyu nöbetlerde yanımızda sadece siz vardınız.. sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, sevgilerimizi paylaştık. Dert ortağımız oldunuz.. dertleştik. ..aşık olduğumuzu ilk siz öğrendiniz.. akıl verdiniz… dinledik.. size ve içgüdülerinize hep inandık..

Ve siz.. yıllardır çok düşük maaşlarla, değil doğru dürüst izin yapmak,  nöbet izinlerinizi bile kullanamadan çalıştınız.. Kırk yılda bir hastaneye işi düşünce orada yarım saat kalmaya dayanamayan insanlar sizin orada yaşamla ölüm arasında bir hayat tükettiğinizin farkına varmadan yaptığınız işi küçümsediler.. Salgının dünyayı kasıp kavurduğu, insanların evlerine kapandığı günlerde siz yine hiç tereddüt etmeden en öne atladınız… Her zamanki gibi.. .

Siz ekibimizin en güvenilir parçası ve bizim meleklerimizsiniz..

İyi ki sizlerle çalışıyoruz.. .