Emeğimizin karşılığını istiyoruz!

Emeğimizin karşılığını istiyoruz!

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, ''Hekimlerin özlük haklarında yapılacağı öngörülen düzenlemenin hızla geri çekilmesinin ardından bizleri hangi şartlara mahkûm ettiklerini göstermek, farkındalığı artırmak için 4 Ocak 2022 Salı günü

Geçtiğimiz yıl TBMM’de görüşülen ve Hekimlerin özlük haklarını iyileştirmeyi öngören yasa tasarısı, tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını kapsamadığı için geri çekilmişti. Yasanın geri çekilmesinin ardından yeni yasanın TBMM’de görüşülmesini bekleyen Hekimler, eylem kararı aldı. Bugün saat 16.00’da Merkez PTT’de buluşacak olan Gaziantep Kilis Tabipler Odası üyesi hekimler, maaş bordrolarını TBMM’ye gönderecek.

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından önerilen ve TBMM’de pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman doktorlara 5 bin TL maaş artışının yapılmasını öngören yasa, kabul edilmişti. Sağlık camiasından gelen tepkiler üzerine geri çekilen yasa, Hekimlerin gündeminde. Bir ayı aşkın süredir yasal düzenlemenin tüm hekim ve sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi ve gündeme gelmesini bekleyen hekimler, protesto kararı aldı.

 

EYLEM KARARI ALINDI…

 

Türkiye genelinde TTB’ye bağlı Tabip Odaları, TBMM’ye, AK Parti, İYİ Parti, CHP, HDP ve MHP Genel Merkezlerine bordrolarını gönderecek. Bu kapsamda Gaziantep-Kilis Tabipler Odası da, yaptığı duyuru ile eylemin 4 Ocak Salı (bugün) günü gerçekleştirileceğini duyurdu. Gaziantep-Kilis Tabipler Odasından yapılan duyuruda, “Hekimlerin özlük haklarında yapılacağı öngörülen düzenlemenin hızla geri çekilmesinin ardından bizleri hangi şartlara mahkûm ettiklerini göstermek, farkındalığı artırmak için 4 Ocak 2022 Salı günü Gaziantep Merkez PTT’den saat 16.00’da bordrolarımızı TBMM’ye fakslıyoruz” ifadeleri yer aldı.