Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Oldu!

Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Oldu!

Eski Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Zülfikar AKELMA Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü görevinden alınarak yerine Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel atandı.

 

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde yaşanan görevden almanın ardından bugün akşam saatlerinde Kamu Hastaneleri Genel Müdürü’de görevden alındı.

06.04.2022 tarihinde Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Zülfikar AKELMA bugün görevden alınarak yerine Ankara Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel atandı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel Kimdir?

 

Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, 1976 yılında Kozan’da doğmuş ve eğitim hayatına Çorum’da başlamıştır.

 

İşte Surel’in akademik ve mesleki kariyerinin ana hatları:

 

2004 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Mezuniyetinin ardından, 2004-2010 yılları arasında Ankara Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde ihtisasını tamamlamıştır.

2010-2011 yılları arasında Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekim olarak görev yapmıştır.

2011-2012 yılları arasında Giresun Görele Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı olarak görev almıştır.

2012-2014 yılları arasında Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği’nde Kurucu Genel Sekreter ve Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak görev yapmıştır.

2017-2019 yılları arasında Yozgat Şehir Hastanesi Kurucu Başhekimi olarak atanmış ve bu dönemde Yozgat Şehir Hastanesi, Avrupa’daki yenilenen kriterlere göre Seviye 7 Tam Dijital Hastane ünvanını alan ilk hastane olmuştur.

2019 yılı itibarıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Kurucu Koordinatör Başhekimi olarak atanmış ve bu görevi hala sürdürmektedir.

2023 yılı itibarıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, SAS Kalite Akreditasyon belgesi almaya hak kazanan tek şehir hastanesi olmuştur.(Kaynak:saglik personelihaber.net)