Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nin akıbeti belli oldu: Hastane Yapılacak

Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nin akıbeti belli oldu: Hastane Yapılacak

Gaziantep’in en eski hastanesi olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Asrın Felaketi’nde ağır hasar almıştı. Bakan Koca, 450 yataklı yeni hastane yapılacağının müjdesini verdi.

 

6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin yanı sıra kent merkezinde de ağır sonuçlar doğuran deprem sonrası çok sayıda kamu binası gibi kentin en eski hastanesi olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi için de yıkım kararı verilmişti.

 

KENTTE VE BÖLGEYE 71 YIL HİZMET VERDİ

 

1962 yılında hizmete açılan ve 71 yıl boyunca kesintisiz hizmet veren Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ağustos ayında başlayan yıkım çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 4 bloktan oluşan hastanede çalışan personel ve ekipman önce Mücahitler Ek Binaya, Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla buraya taşındı.

 

YERİ NE OLACAK?

 

Kent merkezinde yer alan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma hastanenin yerinin ne olacağı konusu ise yıllardır tartışılıyor. Şehir Hastanesi’nin devreye alınması ile birlikte yıkılacağı yıllar önce duyurulan hastane alanı ile ilgili tartışmalarda yıllardır sürüyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından meydan yapılacağı duyurulan hastanenin yeri ile ilgili son noktayı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca koydu.

 

 

VEKİLLER TALEP ETTİ, BAKAN ONAY VERDİ

 

Cumhur İttifakı Gaziantep Milletvekilleri Abdulhamit Gül, Sermet Atay, Ali Şahin, Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan ve Bünyamin Bozgeyik, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret etti. Ziyarette Gaziantep’te devam eden sağlık yatırımları ve Şehir Hastanesi konuşuldu. Gaziantep Milletvekilleri, Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yerinin hastane olması için Bakan Koca’dan talepte bulundu. Vekillerin talebini hak bulan Bakan Koca, söz konusu alana 450 yataklı yeni bir hastane yapılacağını söyledi.

 

EKSİKLER TAMAMLANACAK

 

Bakan Koca ayrıca, Şehir Hastanesi’nde eksik kalan hekim kadrolarının tamamlanması için 300 hekim ataması yapılacağını, kentte devam eden sağlık yatırımlarının 2024 yılı içinde tamamlanacağını, Beylerbeyi Hastanesi’nin temelinin ise 2024 yılında atılacağını vekillere iletti.