Dr. Halil Onalt Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Dr. Halil Onalt Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Dr. Halil Onalt, görev yaptığı İstanbul'da koronavirüse yenik düştü. 49 yaşındaki Halil Onalt, hayatını kaybetti.

Meslek hayatını İstanbul’da sürdüren Kıbrıslı Türk doktor Halil Onalt, Koronavirüs nedeniyle İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede, 49 yaşındayken hayata veda etti. 1972 yılında Limasol’da doğan Halil Onalt, ilkokulu ailesinin 1974 sonrasında yerleştiği Dikmen’de okudu ve 1990 yılında Türk Maarif Koleji’nden mezun oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlayan ve öğrencilik döneminde Üniversite Temsilciler Konseyi’nde (ÜTK) yer alan Dr. Halil Onalt, uzun yıllardır İstanbul’da özel bir hastanede meslek hayatını sürdürüyordu. Geçen ay Koronavirüse yakalanan Halil Onalt, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma kaldırılmıştı. Dr. Halil Onalt, İstanbul’daki Kıbrıslı Türkleri bir araya getiren Kıbrıslı Dostlar grubunun da aktif ve sevilen bir üyesiydi. Sürekli olarak yardım maratonlarına da katılan Onalt’ın ölüm haberi, Kıbrıs’ta ve İstanbul’daki Kıbrıslı Türkler arasında da büyük üzüntüye yol açtı. Dr. Halil Onalt, evli ve iki çocuk babasıydı.(kıbrıspost)

***

Değerli güzel bir arkadaşımızı Covid 19’dan kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz... Türk Maarif Koleji TMK 90 ailesi bir kardeşini kaybetti. "... aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülmeyin meleklerim, gün olur kavuşuruz.... Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz..." Kıbrıs Aşığı, Dr Halil Onalt son TMK 90 buluşması sonrası... Bizler TMK 90 Mezunları olarak, kardeşimiz Dr Halil Onalt’ı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. O çok sevilen doktor, çok iyi bir eş ve baba, hepimizin anılarında ise çok iyi bir dost olarak yaşamaya devam edecek. Onun gibi insanlar ölmezler, içimizde yaşamaya devam ederler. Her birimizin anılarında onunla yaşanmış, yüzümüzü gülümseten güzel bir anısı vardır. O sevecen, şakalarıyla ve zekasıyla bizleri kendine hayran bırakan çok güzel bir insandı. Üzgünüz çünkü bizler kardeşimizi, Tıp dünyası onun gibi bir değeri kaybetti. O'nu sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, Mekanı cennet olsun diyoruz. Yaslı ailesine ve Tüm Kuzey Kıbrıs’a başsağlığı diliyoruz.

***

Ah be hocam, nasıl acı bir haberdir bu, nasıl koca gönüllü bi insandın, sultangazide bütün çocukları yetim bıraktın, çocuklarım elinde büyüdü, fakir babası, gariban dostu güzel insan, yüreğimizi yaktın gittin, mekanın cennet, kabrin nur olsun. Allahım sen Ayşen onalt'a ve güzel çocuklarına, anne ve babasınada sabırlar ver.